Operation igen!

I morgon är de operation igen. Uff. Ska sätta in porten för att slippa bli så sönderstucken. OP blir inte förän på eftermiddagen. Lite trist. Ska va inne på USÖ mellan 10 å 11. Fastande från midnatt, får dricka klar druck till kl- 08.00. Tur de så man får i sig lite av livslexiret KAFFE.
Om jag mådde bra skulle jag få åka hem över natten. In igen å få Cyton i porten. Den sista beh. av denna sort. "Bara" 3 beh. kvar sen av giftet, sen 10 beh. av antikroppen, om de inte blir biverkningar på hjärtat så jag kan ta emot de.

Vet inte när jag kan skriva igen här. Beror på hur ja mår. Kramar till alla. Stina.

Mycket att göra !

  Förstår inte att de ska va så mycket att göra. Inte hunnit skriva här. Gubben fiskar krällor, sen ska de kokas o packeteras.

I onsdags var de Askersundsmarken. Min kusin o jag gjorde den som vanligt. Va jättetrött när vi kom hem efter 4 timmar där. Skönt i alla fall att jag kunde gå bland stånden trotts att jag är sjuk.

I tisdags ringde de från Onken o undrade om jag kunde komma in för läkarbesök o undersökningar på Torsd. istället för nästa vecka för insättning av Porten.
Jo vist. Hela dan gick åt för detta igår. Konstigt att allt ska ta sån tid. Onken ringer i kväll vid 19 tiden om när jag ska opereras på måndag. Kan bli att jag får åka in redan på Sönd. kväll, men de kvittar. Huvudsaken de blir gjort. Ska bli skönt att slippa bli sönderstucken i armarna. Mår bra annars trotts att jag fick veta igår attt jag hade ett blåsljud på hjärtat. Nått jag aldrig hört i mitt 50- åriga liv. Ska på koll av hjärtat i mitten av sept. men de är redan bestämt för att ja ska ha antikroppen så länge sen efter cellgiftet. De låter bra att bli uppkollad. Blev lite orolig faktiskt.

Idag ska jag städa av lite i huset. Vet ju inte hur de blir nästa vecka efter OP. sen ska jag ju ha sista omgången av Taxen." Bara " 3 ggr kvar av giftet sen.

Ett underbart väder här idag. Solen skiner, men vist käns de att hösten närmar sig med stormsteg.
Ha de gott alla som kikar in här. Kramar Stina

Blomsterförmedling !Igår förmiddag ringer de från en av stadens blomsterhandlare och undrade om jag var hemma hela dagen för de hade en blomleverans. De skulle jag inte vara, men de lovade att komma innan jag åkte.
Vid 12 snåret ringer de på dörren. Denna bucket kom de med.
Öpnnade papperet. Fick ta till ögonen och gråta av glädje. Det var från två av mina pankisar som bor på de boende ja jobbar på. Två makar som har bott drugt ett år hos oss. Maken behov av hjälp, men frun hur pigg som helst trotts att hon är 85 år. Hon brukar ringa till mig ibland och höra hur de är med mig. Hon håller ochså kontakten via mina arbetskamrater om läget. Det har jag sakt till dom att beräta för henne va dom vet. Blev så otroligt glad. Ringde till henne på kvällen och tacka så jättemycket. Lovade att komma in till dom när jag är på besök nästa gång på jobbet. Sån här uppskattning gör att jag längtar ändå mer tillbaka till de gamla. Kram S

Söndag !

Har inte skrivit på några dar.  Allt är rätt så bra med mig. Blir skalligare för varje dag bara.

Svåger å svägerska från Hasslö ännu här, men ska åka hem idag. Gubbarna ute nu å vitjar kräftburarna. Ska bjuda dom på pepparrotskött inna de åker.

Här i Askersund är det ett strålande väder. Solen skiner frår en nästan klarblå himmel. När var de så senast? De har jag glömt. Brara regnat å vatt grått länge.

Skriver mer senare. Kramar Stina


Cesar 11 år !Grattis Cesar. Du fyller 11 år idag. Våran lila unge. Synd att jag inte ka fixa en råttårta till dig, men du ska få kräftstjärtar och lite klor i kväll. Hoppas de blir gott de ochså istället för rådisar. Mjau, Mjau, Mjau, Mjau. Matte och Husse

Vilken helg !

Började i fredags. Hade så konstig beläggning i munnen igen, trotts att jag fortfarande åt med. för svamp. Ringde Onken. En Läkare av alla i samlingen. ( Om man nån gång kunde få prata med nån man sett ett ansikte på ). Han skrev i alla fall ut mer svampmedel. OK va skönt då blir de bättre tänkte jag. Icke. Igår  fick jag ringa avd. 85 va sämre än tidigare i munnen. Va fan är de som händer. Smaka sååååå illa i munnen. 5 ans sandpapper åt jag nog på lördagskvällen till mat kändes det som. Ännu en DR ringde upp. Han troddde på nån infektion i munnen. Skrev ut nått på recept att hämta ut. Ja vist. Närmsta ligger 6 mil bort i Örebro på sjukhuset, som har Söndagsöppet.  Du bestämmer själv om du kan vänta till  i morgon och hämta ut på apoteket hemma, sa han.  Funderade en stund. Nej jag drar till USÖ sa jag till gubben. ( Han hade lite annat för sig, hade inte tid följa med ). Frågade grannfrun om hon ville. Sakt o gjort, Vi åkte. Fick nått att skölja med i munnen varannan timma. Va vist bakteriedödande och en aning bedövande. Peppar, peppar idag käns de lite bättre. 2 ans sandpapper bara. Hi hi.
Har haft som kramp i magen i helgen ochså. Är nog biverkningar de ochså. Undrar va som ska bli efter 3 e beh. i början av september. Ja ja inte oroa mig för de nu. Nu är nu. Då är då.

Efter jag kom hem från Örebro kokade gubben o jag kräftor. Då fick jag lite annat o tänka på.
Togiga katten Cesar va med oss hela tiden. Gick runt, runt o bara skrek. Klättra på våra ben. Ja vill ha kräftor NU, såg de ut som. Fick ta undan några stycken till han så fort de blev några klara. Skalade dom till han. Ja ni skulle se på spektaklet. Har aldrig hört nån katt som älskar nykokta, ljumna kräftor. Är de nån som hört om de?

Nu ska snart gubben ut igen o vitja burarna. Får se hur många han kommer hem med idag.

Vet inte va jag ska hitta på idag att göra. De regnar o är så grått väder idag. Bara 11 gr för en stund sen.
Kramar Stina

Fredag kväll !

Var så glad igår att jag mådde bättre, men de skulle jag inte sakt. Mådde allmänt räv igår kväll. Gick och la mig före kl 22. Va länge sedan jag gjort de. Vaknade halv 7 i morse. Kände mig sådär. Efter nån timma  tog jag i alla fall itur med att byta sängkläder. Tog fram draken till hela övervåningen. Dammråttorna har anföljt mig sen i onsdags. Kändes bra att ja kunde göra nått vettigt.

Hämtade medicinen på apoteket för svampen. Skulle ta 1 tab. av samma med. ja fick förra gången. Jag hade 2 tab. kvar så jag ringde Onken. En DR ringde upp. Ska ta 2x2 i en vecka sen 1 tab. tills alla är slut. Ja ja måste tro de hjälper. Smakar pecka i munnen.

Ensam hela dan. Gubben jobbar till 19.00 Då ska han lägga ut kräftburar direkt efter jobbet. Kommer väl hem när de blir mörkt. Ska göra varma mackor tills dess. Hittade en påse kantareller sen förra året i frysen. Det blir nog gott i alla fall. Kramar till allaDessa biverkningar !

Idag mår jag lite bättre. De nya tabletterna har gjort nytta. Fick ringa Onken idag igen, för svampen på tungan är tillbaka med stormsteg. Har 2 tab. kvar sen förra kuren att ta, men ska ta 1x2 i 3 dagar nu igen. Skulle få hämta ut på apoteket i morgon mera. Bir så trött på att bara ringa Onken. Jag är väl inte den enda kan jag tro som ringer och tjatar.  Men tur att jag inte mår illa i alla fall. Lite kantareller på tungan gör ju mindre. Hi hi. Har inte varit så trött idag som igår. Skönt.

Har haft besök av Carina ( en arbetskamrat ) på förmiddagen. Hon har ochså opererat bort sitt ena bröst, men behövde inte ha nån behandling efteråt. Skönt att kunna prata med nån som lite vet hur man mår och känner sig.

Mår inget vidare !

Uff idag mår jag inget vidare. Hade svårt att sova i natt. Ont som tusan i benen. Alvedon hjälpte inte. Ringde Onken idag, fick en annan tab. men undrar om den ska hjälpa. Var för inflammation och värk. Jag får väl hålla på får jag se.
Får nog ringa Onken i morn igen. Svampen på tungan växer på trotts att jag äter medicin sen förra behandlingen.
Bara skit med mig idag alltså. Får tro de bättrar på sig som förra gången snart igen. Kramar S

Yes. Behandling 2 !

Igår fick jag min andra behandlig. Fick suga på isbitar för att de kunde hjälpa för att jag skulle kunna slippa att det lossnade skinn i munnen. Verkar som om de har hjälp hittills.
Fick träffa en jättetrevlig läkare innan behandlingens start. Han förklarade lite mer vad som ska bli framöver. B.la förklarade han att de jag fick info. om innan jag fick första gången behandling inte alls stämmer. Både Anders och jag uppfattade att jag i framtiden inte alls skulle kunna lyfta nått tungt med min högerarm. De enklaste hushållsgöromål skulle t. om va för tungt. Jag blev så ledsen. Har tänkt på att vad ska jag göra för arbete då. Har ju aldrig sysslat med nått annat än att ta hand om äldre. Tunga lyft är det ju, trotts att de är så mycket hjälpmedl idag innom vården. Igår sa DR att de fick jag prova mig fram. Kunde vist gå tillbaka till jobbet. Skulle prata med min arbetsgivare när detta blir aktuellt med att gå tillbaka. Kanske inte alla arbetsuppgifter var så bra för mig, men den dagen den sorgen. Var ju så skönt att få höra att jag inte är helt oförmögen i alla fall.
Hushållsarbetet skulle jag vist göra. Det var träning de ochså. Å va glad jag blev. Har ju gjort de ända sen jag kom hem från operationen. Blev i alla fall sjukskriven till sista November. Alltså över sellgiftsbehandlingen. Jag får själv bestämma när jag vill prova på jobbet. Onken hande inga restrektioner för sjukskrivning. Försäkringskassan och arbetsgivaren endast.
Ville träffa en sjukgymnast om det fanns möjlighet när jag ändå va på USÖ. En jattego tjej kom in på rummet under beh. Visade lite mer lymfmassage somjag ska göra. Jag tycker armen svullnar lite mer sista dagarna. Inget att oroa mig för än tyckte hon. Äter ju mycket kortison nu. Detta kunde ha med svullnaden att göra ochså. 1 cm och 1,5 cm mer svullen än vänsterarmen. Om de gick över 2 cm kunde jag få en trumpa, men vi skulle se hur de blev när jag börjar med FEC beh. då ska jag inte äta så mycket kortison längre.
Kramar S


Kräftkokning !

 Gubben la ut burar på fria fisket av kräftor på Vättern igår. Tog upp dom idag på förmiddan. Det blev bara runt 100 st. Vi har i alla fall kokat dom nu i kväll. Nästa helg börjar fisket när han får fiska varje dag om han vill i 3 veckor. Hela hans semester, har han vikt till de. De roligaste han vet att fiska de små vildarna.

I morgon ska jag in för att få min 2 a behandling. Undar vad som skall bli den närmaste veckan med biverkningar denna gång. Ja ja de visar sig. Får bara gilla läget några månader till. Ska träffa DR innan jag får mitt gift. Undrar vad han vill berätta.   Kramar S

Ont i håret !

Oj vad jag har haft ont i hårbptten idag. Har knappt kunnat haft peruken på mig, men har i och för sig bara haft den när jag visat mig för folk. Varit till stan 2 ggr idag, då kändes de tvunget. Så fort jag kom hem har den åkt av. Varmt som om jag hade en vintermössa på mig. Fast vem bryr sig att jag inte har nån inne. Katten Cesar och gubben bryr sig inte i alla fall.

Harr städat av lite idag. Dammsugit och torkat golv. De käns faktiskt att de blev för mycket. Handen lite svullen i kväll. Lite ont baktill på överarmen. Svullen där tutten varit ochså. Skit att jag inte får tappa mera nu, för infektionsriskens skull. Jäkla skit att man ska va så begrensad när man känner sig pigg.

Lagat lite mat till gubben när han kom från jobbet vid 22.  Provade ölen vi gjort själva. Nog va de % i den alltid. Blandar ut med lättöl , så de inte blir för starkt för mig i alla fall. God nat. KRAM S

Hårlös nästan !

I kväll var jag till kusin och klippte bort de mesta av håret som inte ramla av när hon tog i de. Jag grät och grät innan jag åkte hemmifrån. Grät som ett barn när Eva klippte av  håret.  När hon va klar satte vi på peruken. Hon fixade till den en aning. Tunna ur lite och klippte till den så jag ser ut som jag har frisyren i vanliga fall. Jag får väl piffa till den jag ochså när jag ska ha den på mig. Två grannar har sett mig, de säger att de vart jättebra. Får väl tro dom. Ska försöka vänja mig, men inte lätt.

I morgon kl. 08.00 ska jag vara på vårdcentralen. Ta prover inför min 2a beh. på måndag. Då är de BARA 4 kvar efter de. Får ta en dag i taget. Kramar S

Puh, nu va de gjort !

Ja nu har ja duschat och tvättat håret. Lossnade massor men har de mesta kvar. Kändes konstigt att få vattenstrålar i hårbotten. Kan inte förklara hur, men olustigt va de. tordes knappt torka och kamma mig.

I morgon får jag nog överväga att gå till kusins frisersalong i alla fall. Finns ingen återvändo. Mår bra annars. Kramar S

Törs jag tvätta håret ?

Oj vad håret sitter löst. Ska ta ett bad snart. Undrar om ja törs tvätta håret? Jo de törs jag, men vill inte se håret i badkaret. Får väl säga Hej Då till de när de rinner ner i avloppet. Tur att man har kort hår från början. Skulle nog kännas ändå mer jobbigt om man hade långt.

Nej nu ska jag snart ta tjuren vid hornen i duschen. Återkommer när jag är klar. Kram S

Jag !Nu ramlar håret. Kan dra bort massor. Undar hur sängen och jag ser ut i morgon bitti. Ser ut ungefär såhär idag morgondagen??? Kände vinden i håret idag. Lär dröja innan de käns igen. Nog om detta. JAG är ju JAG i alla fall med eller untan hår.

Kräftfisket gick bra i helgen. Ca 450 st har vi kokat nu i eftermiddag. Gubben är tokig i detta fiske. Ja ja det får han den korta tid de är. Vore sämre om han skulle ut i skogen och jaga varenda ledig tid.
Nu får vi se om de är nån som vill köpa av oss de vi inte ska ha själva.

Skriver om hur jag mår när peruken ha fallit, om jag inte ringer kusin i morgon och frågar hon kan klippa av mig hela skiten. He he. Kram S

Kräftfiske !

Idag kl 15 börjar sambons älsklingsfiske. Ska försöka följa med ut på eftermiddagen när han ska lägga i burarna. Vi åker hem en stund efter de, hämtar fikakorg med äggmackor och kaffe. Åker ut igen på kvällen och vitjar. Det gör vi bara första kvällen, sen får dom vara ifred till nästa dags förmiddag. Lite kul att kolla om dom vill gå in i burarna.

Jag mår över förväntan bra. Fortfarande lite tossig i magen, men får i alla fall gå på toa. Peruken sitter kvar ännu. Glad för de så länge den gör de.

Tack Malin för du kommenterar på bloggen. Saknar dig ochså. Var på jobbet och hälsa på igår. Saknar det, men så är de ju. Kan man inte, så saknar man de. Kan man, så vill man va ledig. Jag ska klara denna sjukdom. Komma tillbaka så snart jag orkar. Kramar S

RSS 2.0