Utmaning !

5  saker att göra:

Ta en dag i taget.
Se frammåt. Ett halvår, 1 år 2 år osv.
Ta ev. behandling med frmförsikt att jag blir frisk.
Kan inte skriva mer  nu.

Vad jag gjorde för 10 år sen:

Tittade på vart enda hus i Askersund som var till salu.
Tog hand om min Far efter bästa förmåga när han blivit änkling.
Jobbade innom åldringsvården i kommunen.

Ställen jag bott på.

Mariedamm
Lerbäck
Rönneshytta
Bor nu på 5e stället i Askersund

5 saker jag skulle göra om jag var Biljardär.

Kunna köpa mig frisk från canser.
Rusta huset presis som jag vill ha det.
Ta en långsemester utomlands.
Dela med min sambo så han slapp köra buss.
Byta ut de 2 skraltiga bilarna vi har mot nya.
                                                                                    

Inte de ochså

Tog en dusch igår eftermiddag. Höll på att tvåla in mig, då jag kände nått konstigt på v.er höftkam. Tittar till. Hjälp en fästing sitter där. Fick panik nästan. Tycker dom är så äckliga. Fort, fort tvättade jag resten av kroppen, tvätta håret, torkade mig, ut i köket fick tag i telefon. Ringer min granne och lillmamma. Är du hemma snart? ja om några minuter, svarar hon. Kom in ögona böj, sa jag.
Hon fick tag i otäckingen, men en liten svart prick blev kvar. Hon la på ett omslag med Alsolsprit. Jag ringde vårdcentralen för säkerhets skull. Får komma idag kl. 14.30. Tycker de käns skönt att de tittar på de, bara för att jag gjort operationen, och kan va extra känslig för infektioner. Jag vet ju att om kroppen är borta ska de inte va nått att oroa sig för, men skönt i alla fall att jag får komma. Får hålla koll ett tag framöver på rodnad runt bettet.
Har nog Cesar el. grannens Nisse att tacka för otäckingen. Kramis

"Motion"

Idag tog jag och följde med Anders på en cykeltur när han skulle börja jobba 11.10. Jag måste nog försöka att särka mig inför sommarens ev.a behandlingar. Föresten är de väll inget fel för någon att bättra på konditionen en smula. De var motvind halva sträckan så jag fick hoppa av och gå en bit. Flåsa som en blåsbälg. Pussade gubben hej då. Sen var det medvind nästan ända hem. De sista 500m ca va de dax igen. Puh. Dyngsvett, men tur de fins vatten i duchen. Var jätteskönt när jag kom in och fick hämta andan att ha gjort nått vettigt. Tar nog en tur igen när han slutar vid 19.15 och möter han. Kramar

Söndag !

Fy vad tråkigt väder det blev nu i em. Regn och blåst.
Har ni haft en bra Midsommar ni som läser detta ?
Jag har varit på födelsedagsfest på Midsommarafton. Mycket trevligt. Både yngre, äldre och barn var samlade kl 15.00. Den avrundades ca kl 00.30. Dåvar de inte många kvar, men alla var pigga och glada, ingen som fått i sig för mycket av den "stärkande" drycken alkohol.
I går kväll var vi till kompisar, och åt sill, färskpotatis, jordgubbar och glass. Tittade på fobollen gjorde killarna. Vi "tjejjer" satt och pratade om ditt och datt. Hade de jättetrevligt då ochså. Skönt att glömma allt tråkigt två kvällar i rad.
Ska gå upp kl. 06.00 ca i morgon bitti. Åka in till USÖ så de får tappa mitt sår igen. Mycket åkande blir de, men bara jag blir bra så gör inte de nått. Kramar


Midsommardagen !

NoneVar som jag skrev in till USÖ i torsdags. Blev tappad från såret ca 2 dl "sårvätska". Känner nu igen att de har fyllts på, men sköterskan sa att de va inget farligt att vänta till Måndag att komma in igen. Om jag skulle åka i helgen måste jag gå till Akuten och då kan man ju få vänta hur länge som hellst. Detta tog max 10 min. att göra, så jag ska försöka stå ut till Måndag. Skvalpar en aning i sidan men har inte ont. Skönt de.
Igår em. var vi med grannarna ut till byn och firade deras måg som fyllde 25 år. Jättegod mat hade Vivan och Lingan gjort. Det var både släkt och kompisar tlll dom med. Vi var ca 30 pers. till maten vuxna och barn. Som tur var hade de lånat ett stort tält som vi satt i. De började blåsa rätt så kraftigt senare på kvällen. Nån regnskur kom ochså, så de va tur med tältet.
Framåt 00.30 tiden började gubben och jag dra oss hemmåt på cyklarna. Grannarna gick, för dottern med man och barn hade barnkärran med Ludvig i som sov som en stock att hålla ordning på.
En trevlig eftermiddag och Natt. Fick glömma en stund. Kramar

Lättad !

Min bästa väninnas flicka Lena följer med mig till USÖ i morgon bitti. Hon SMSar el skriver på MSN varje dag och hör hur det är med mig. Hon erbjöd sig själv att följa med. Skönt, men de hade ju gått de ochså. Anders behövde inte ta ledigt för de tyckte jag. Ska hämta upp Lena efter vägen till Örebro.
Är nog bäst jag ringer eller SMSar innan jag åker hemmifrån. Man vet ju hur ungdommar är med att sova. Kramar

Gråväder !

Uff idag just ingen sol.
Har haft en föredetta arbetskamrat här och fikat idag. Vi tog en tur på stan. Kollade på lite rea i en klädaffär. Jag hade ingen lust att köpa något, men titta kostar inget.
Ringde USÖ på em. Tycker de käns konstig i såret. Min kära granne Vivan var här och kollade på de, men såg inget annorlunda ut. Jag skall i alla fall vara inne i Örebro mellan 8.00 och 8.30 i morgon till sjuksköterska på kirurgen som ska kolla upp de. Lika bra inför helgen.
Sen la jag mig att läsa lite. Grannens kisse Nisse kom in och la sig egemter mig. Han spann och snarka. Var så skönt att höra han, så vi sov middag i 1 timma. Tack lillmamma för att jag får låna han när våran är ute till jaktreviret

Snälla Moster !

När jag kom hem från USÖ  idag hade min snälla moster Eva varit här med en Toscakaka och Kaffeskorpor till oss. Hon är så jätteduktig att baka. Jag däremot kan inte nått finlir. Bullar och mjuka bitar kan jag fixa till, men lusten är minimal nu. En av mina grannar hade bakat sirapskakor som Lillflickan kom med  i eftermiddag. Jag är så TACKSAM för allt vad jag får av alla. Kan inte tacka dom nog. Kramar Stina

Min sköna säng!

  Å va underbart att sova  i min Egen säng.
Cesar som inte visat sig när jag varit borta kom halv 6. Skrek som en bransiren på fönsterblecket. Jag vill in NU. Klart att matte släppte in han. Husse har inte hört när han velat in förut. Han åt upp all mat i sina skålar sen kom han och la sig vid mina fötter. Hela sängen är full av gräs och smuts, men va gör de.
Jag somnade efter mycket om och men efter kl.24. Glömde ta mina tabletter för värken. ( tog ett stort glas öl istället ) Fick en svidande värk i armhålan innan tabletterna hade gjort sitt. Somnade sedan som en stock. Har inte ens varit uppe på toa på hela natten som jag brukar vara. Jag njuter att bara kunna gå upp hemma, läsa tidningen, dricka kaffe, titta på alla mina blommor både ute och inne.
Nu börjar en ny tid för mig. Ska klara den djävla cansern. Allt som blir nu, cellgifter, strålning eller vad som gäller för mig.
Alla mina vänner, grannar och arbetsk. vet jag kommer att stötta mig och Anders för de kommer bli en tuff sommar. Kramar

Permision !

Å underbart vara hemma på permision.
Allt gått bra hitills. Var så fruktansvärt orolig inför operationen. Var på gränsen att gå under.
Min älskade sambo och jag åkte hemmifrån vid 06.00i Torsdags morse.
Kom till avd. ca 07.00. Där tog de hand om mig snart nog. Fick mitt rum och min säng. Kom till operation ca 08.00.
Vet inte så mycket mer än att de pratade med mig im att jag snart skulle få sova.
Kl 10.30 vaknade jag på uppvaket. Fick en massa Morfin antar jag det var. Hade jätteont, men de släppte snart.
Kom upp till rummet vid 12.30 ca, mådde inget dåligt alls.
Blev frågad om ja ville ha nått att äta el. dricka. Fick lite fisk grönsaker. Smaka gott. Ringde hem. Anders grät av lycka att jag redan var så pigg och vaken.
Sov och dusa till em. Tog på mig kläder. Hum kaffetarmen sög. Gick runt på avd. och kolla efter de. Jo där hittade jag en automat. 1mugg på stört. Tog med en till rummet. Där står min kusin och skriver en lapp att hon varit och hälsat på men jag inte var inne. Jag blev så jätteglad, inte sett henne på nästan 10 år. Hon va sig lik och jag med sa hon. Hon jobbar på USÖ med Löner till all personal på våningen över min.
Skulle va gott med en efterrätt på kaffet sa jag. Jasså du syndar än sa hon. Jag ochså sa Lena. Jag fixaar en rullstol, sa hon. Vi kom ut på en plats hon viste. Å hjälp va gott de smaka. Lena och jag smygrökte nä vi var tonåringar många gånger.
Vid 17.00 tiden kom Anders in till mig. Å va det kändes underbart att få pussa och krama han igen.
Skriver mer i morgon om jag orkar. Kramar från Stina

Ännu en dag i förtvivlan!

Har varit till USÖ idag för att prata med div Läkare infor operationen på Torsdag.
Kommer inte ihåg allt vad dom sa, men min Älskling var med så jag hoppas han fatta mer.
Orkar inte skriva mer nu. Bara gråter och gråter.

Mår så dåligt!

NoneGår alldeles runt i huvudet. Funderar och funderar. Hur ska de bli, hur ska de gå. Jag gråter en skvätt, sen går de en stund igen. Har ingen matlust, men ja måste ju försöka att äta nått.
Har tagit upp köttfärs från frysen, ska försöka laga till Köttfärssås till middag. Anders måste ju ha nått i magen om inte annat. Han äter inte så vidare bra han heller. Fan Fan ja vill inte ha canser.

Ha inte orkat skriva!

Har idag varit till USÖ och fått reda på vad jag misstänkt. Har canser i mitt bröst enl va dom i alla fall säger från röntgenbilder.Får besked i morgon vad provtagningen säger.
Ska operera bort hela bröstet tyckte dom redan på torsdag nästa vecka. Jag är så rädd. Men ta de jävla bröstet. JA VILL LEVA LITE TILL om de hjälper.
Är så arg och ledsen på denna jäkla sjukdom.  Varför måste den finnas.
Har mått så dåligt sedan 30 april då jag upptäckte den jäkla knölen.
Får se när jag orkar skriva igen. JUúst nu är allt svart svart. Min älskade Anders å jag mår så dåligt.

RSS 2.0