VÅR...

Å va underbart de är ute nu. Fast i 2 dagar har de varit kallt. Jag längtar så till sommaren. Blev ju snuvad på den förra året.
Operation och cellgifter var det som gällde då.

Var i måndags in för att få påfyllning av antikroppen Herseptin igen. Träffade läkare innan. Detta får jag göra ca varannan månad. Lars Andreassen på Onkologen är en man som är lite äldre än de jag träffat förut. Fast Lars hade jag inför 1a cellgiftsbehandlingen, så jag har träffat han förr.

Han frågade bl.a hur jag mådde och hur mycket jag jobbade nu. Han blev förvånad att jag fixade 75%. Jag berättade att vist käns de i armen om det varit mycket med tunga lyft under dagen. Berättade också att jag har så ont i mina händer och fötters leder.
Han skulle sjuks. mig 25% under i alla fall maj månad som han sa, men har inte sett sjukintyget ännu. Skulle få de på posten. Han sa bestämt ifrån om heltid med mitt tunga jobb. De kan du säga j sa jag. Sjukk. vill helst att jag skulle ha jobbat heltid från start 1a mars. Deras läkare har ingen utbildning och kännedom om vad denna sjukdom jag haft har för biverkningar för framtiden sa han. Om de inte lyssnar på dig nu så ska jag höra av mig till han igen så ska han hjälpa mig med kontakten till sjuka kassan. Låter bra. Hoppas att de funkar bara.
Om din arm blir utsatt för för tunga lyft kan de gå så du inte kan arbeta alls. Hur bra är de?
Lederna är också en biverkan av cellgiftet som jag kan få dras med länge länge om de alls blir OK.
Kan jag fixa 75 % eller bara 50 får jag va tacksam.

Kom hem från jobbet idag vid 14.30 tiden. Efter nån timma ca kom min kära granne vwellermo.blogg.se
in och berättade att hennes dotter och måg var på BB. Hade åkt idag på förmiddagen. Jag väntar och väntar på att få höra att allt gått bra för Lingan, Patrik och lilla bäbisen.
Vivan skulle ut till byn och se till minigrisen Melker och katten Vilse. Jag följde med ut och hlsade på dom. Lilla Vilse hade blivit biten i svansen förra veckan. Hade varit till veterinären och fått svansen rakad. Såg ut som en pudelsvans. Vi gav Melker och Vilse mat pluss att Vilse fick pennicillin för sin svansifektion.

De var ett tag sen jag skrev nu, men så blir de ibland.

Må så gott alla i vårens tid.


Vart tar tiden vägen...

Glad Påsk på er alla.

Ja vart tar tiden vägen.
Var ju till Sälen förra helgen. Allt gick bra. Inga brutna ben, men min kamera försvann. Hittad den på kvällen inan vi skulle åka hem, Virrpanna som jag är hade jag lakt den i en väska som den absolut inte skulle varit i.
Därför inga bilder.

Nu i veckan ha de varit jobb som vanligt. Tagit reda på all tvät som blev efter helgen.

Har inte hunnit knappt att vara vid datorn alls. Kan de bero på att den är i källaren och inte är bärbar?
Hum sen va de ju dehär med Blåkulla. Hade tänkt komma iväg tidigt för ja hade ju så mycket att pyssla med Påskafton. Guben fyllde 50 år då. Hade visserligen sakt från sig uppvaktning, men jag viste att de skulle komma folk i alla fall. Blev sen iväg för jag fick ta Cesar med mig. Alla svarta katter va upptagna. Kvasten strula trotts att jag laddat med raketbränsle i år. Va nått skit i bränslet. Sen va de motvind hemmåt.

Påskafton började firanet vid 15 tiden sen avlöste besökare hela kvällen. Lilla gubben blev så uppvakta som han inte ens hade drömt om.


Fick bl.a denna whisky av bekanta från Sandviken hitsänd per post. Gubben får nog  dricka den med andakt för den är säkert inte billig när den är rätt så ny och gjord i Sverige.

Må så gott all i de fina vädret. Njut så länge det varar. De skall jag.

VÅR.....


Vilket underbart väder vi haft här idag. Satte mig i Brazze-stolen  i eftermiddag och bara njöt. Somnade vist också.
Har ju väntat på att få sitta i solen sen i sommras. Fick ju inte sola när jag började med de hemska cellgiftet.

I morgon eftermiddag åker vi mot Nykroppa, 2 mil söder om Filipstad till Gubbens bror. Han frun och 3 av barnen ska följa med oss till Sälen. Alla ska åka skidor på längden och tvären utom jag. Fegis kanske ni tycker. Fnizz. Jag har aldrig åkt skidor utför, på längden åkte jag mycket som barn. Pjäxorna växte jag, ur sen blev de inget mer åka av. Svåger och svägerska ska ha hunden med sig så Aijla och jag får väl stå och titta på dom när de åker skidor.
Såg på nyheterna nu att de verkar bli kanonväder i Sälen så jag ska passa å att lapa lite sol också.

Måste bekänna min lathet med att svara er alla som kommenterar på min blogg. Jag har inte vatt inne på den mer än sett era inlägg hos mig. Jag ska skärpa till mig LOVAR.

Jobbar 50% nu till den 13e april, sen 75 till den 3e maj. Får se hur de kommer att gå med högre tjänst. Pirrar i armen så konstigt om jag lyft mycket och tungt under ett arbetspass. Kan va latmasken kanske.

Må så gott alla. Ha de skönt i solen om de fins nån där ni bor.

RSS 2.0