Va trött ja blir!

Fick en så fin utmärkelse av Kattis och sen klarar ja inte av att länka till de jag vill. Blir tokig. Förlåt Kattis måste ta in grannen så hon får hjälpa mig. Hon är expert.
Ha en skön kväll alla som är inne här.

utmärkelse...


Goaste Kattis har gett mig en fin utmärkelse! Sån värmer verkligen.
Tack så jättemycket. Min uppgift är nu att nominera 7 bloggar som berör mig, å som jag blir glad av.
Självklart så får Gabbi en utmärkelse tillbaka från mig!
Reglerna: 1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån .
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.
 Det är inte så lätt att välja 7 bloggar bland alla dom underbara bloggar jag läser men så är reglerna.
Mina utmärkelser går till:  marina  sofia  vivan catfriend

10 av 25 !Ja nu sitter jag här vid datorn Lördag morgon. Klockan är halv 7 drygt. Hela gatan sover. Lyser några stakar här och där, men de går nog på taimrar. Vädret verkar bli grått och trist idag.

Nu har jag avverkat 10 behandlingar av 25 på Strålen. Så skönt att slippa åka iväg idag igen, men på Måndag är de dax igen.
I går hade jag tid hos sjuka gymnasten på USÖ. Jag hade kontaktat henne förut i veckan för att jag ville hon skulle hjälpa mig att göra upp nått träningsprogram för att få tillbaka lite av min kondition. Den är 0 känner jag. Efter denna sommar och hösts behandlingar, är de inte mycket kvar av den alls.


Elin som hon hette, kollade om min arm va nått svullen mer än den varit tidigare. ( hon besökte migi höstas på onken då jag var jättesvullen på handen). Den är inte mer än 1 cm mera svullen än den andra, så de va jättebra sa hon. Skulle skriva en remis till vårdcentralens sjuka gymnaster här i stan. De skall visa mig en massa övningar på de gymmet som min arbetsgivare kommunen har för oss att gå på gratis. Efter alla helger inpå nya året tyckte hon de var lämpligt att jag smyger igång med träning. Ryggen och benen inga restrektioner, men armen ska jag börja träna med små små vikter till att börja med. Ska bli skönt att komma igång med de va tiden lider.

Har tyckt i veckan att jag svullnat i hela kroppen. Pratade med Elin om de, men de kunde hon inte så mycket om så jag gick upp till Onken för att se om jag kunde få prata med nån. Fick ett snack med jourläkaren. Jag sa att jag va lite orolig för om de kunde ha med Herceptinet att göra, men de trodde hon inte. Fick i alla fall gå och ta lite blodprover. Dr skulle skriva en remis till ultraljud på hjärtat. Har jag inte vatt på den innan den 16 dec. då jag ska ha nästa beh. skulle jag säga till på Onken. Kunde bli så att jag fick vänta med behandlingen tills den var gjord. Jag känner mig inget dålig på nått vis. Klart att flåset inte är OK men har inga problem med trappor som hon frågade.

Mina leder som jag haft besvär med innan jag fick denna hemska sjukdom är så onda. Händerna, höfterna, knäna och vristerna är stela och onda värre än nånsin. De kan ju bero på alla gifter jag fått som Läkaren på strålen sa. Är ju en biverkan av dom. Har börjat med tablett Glucosamin 2x1 igen som jag åt innan jag blev sjuk. Dessa hjälpte mig då. Får se om de hjälper nu också. Strålläkaren sa att de är helt OK att börja med dessa. Har ätit dryga veckan bara ännu, men resultat får jag nog vänta på ett par veckor till innan jag ser.

I dag ska jag försöka att börja julstäda köket. Byta gardiner och mattor. Ska ta de lugnt. Inspirationen är inte som vanligt. Blir nog JUL om inte allt är som förut. Ska straxt börja stryka gardinerna så gubben får hjälpa mig att sätta upp dom. Han har kräftfiskebåten ligger i sjön ännu,så han ska försöka få upp den idag. En kompis till han ska hjälpa till. Är nog bäst den kommer upp nu innan den fryser fast till våren. Hi Hi.

Må så gott alla. Tjingeling


Resefarsen fortsätter !Vet inte vad jag ska kalla mitt resande. Ska jag skratta eller gråta.
I måndags åkte jag som vanligt med stora bussen till Örebro på morgonen. Inga problem. Mycket folk är med varje morgon. Skolelever som går i olika skolor pluss några lite äldre personer som jobbar där.
Hemresan sen med den lilla blev en pärs. Snöovädret hade ju börjat som vi fick en del av i Örebro län. Temperaturn började krypa nedåt snålblåst bl.a. Chaufören lämnade bussen sedan vi klivit på som skulle med till Askersund. Skulle ha med en dam som var synskadad sa han. Lämnade dörren på vid gavel öppen. Farbrorn som satt längst fram han fick hela vinterns kyla på sig. Chaufören var nog borta 5 till 8 min innan han kom åter med damen. Det var så jäkla kallt i bussen så jag satt t.om med handskarna på. Tänkte att de blir nog bättre om en stund, men icke.
När jag kliver av  här hemma i stan frös jag så jag knappt kunde gå. Fötterna som is. Kall ända in i märgen. Bara man inte blir sjuk för de nu också.  Gubben var ledig så han hade mat klart till jag kom hem. Åt, diskade. Gick sedan och la mig med 2 tjocka filtar på mig för att få upp värmen. De dröjde ska jag säga.

Igår morse när jag kliver på så är det tvärfullt i busen. En skolklass var med till Örebro. Jag fick se en sista plats längst bak. Kanon tänkte jag som hade trott jag skulle få stå. När jag nästan va framme sa en unge halvhögt. Ha ha nu får dom stå. Rätt åt dom. Jag blev så förbannad, men bet mig i tungan hört. Tänkte säga till han att du är ju yngre så du kan stå, men höll mig tyst. Vilka ungdommar, och ända har jag  inte hört mycket av va de kan säga enligt min gubbe som hör de varje dag.
Sen skulle jag hem med den lilla bussen. Hur ska de bli idag funderade jag på innan den körde fram. Hoppsan tänkte jag ingen blå buss idag. En nyare minibuss kom. Vi var flers som skulle kliva på så då är de väll rätt. På med bältet, och chaufören räknar in oss eftersom man måste förbeställa resan. Han kör iväg och de tar inte mer än 10 minuter då måste jag ta av mig jackan. Det var så jättevarmt och skönt så jag njöt. Tog t.om. en tupplur på väg hem.
Nu ska jag iväg idag också, får se hur denna dag blir. Det varnas för underkylt regn. Ja ja inget att oroas för innan man vet.

Igår va jag först på strålen, sen upp till Onken för att börja med Herceptinbehandlingen igen. Detta tog knappt en timma. Hade en så gullig sköterska idag. Jessica, som jag även hade förra gången. Så mjuk å trevlig i sitt sätt. Förklarar allt om jag har några frågor. Vi pratade inte bara om de sjuka utan även lite vardagligt snack.

Ha en bra dag. Tjingeling


Lördagstur i vintersrud !

Igår var jag till min bästis Ewa.
Gubben jobbade så de va lite kul att komma ifrån stan utan  att behöva åka till Örebro och USÖ.
Var så vackert i naturen med alla snöklädda träd.
Den understa bilden tog jag straxt innan jag kom fram till Ewa. Den överst har min granne Vivan  tagit. (har snott den från henne,förlåt) men ville visa samma damm i vinterskrud. Tyvärr så blev inte bilden tagen exakt lika, men de är samma damm.

Idag har det varit en slödag. Har setat på kökssoffan och sytt på min tavla som jag har hållt på med i flera år tror jag. Ett Carl Larsson motiv. Mycket att sy med små, små stygn. Puh.
Har inte haft nån större lust att brodera under hela hösten. Blev lite inspirerad av en gammal klasskompis jag fått kontakt med efter 35 år. ( Vi brukar snacka på MSN ibland ). Tack Gulli för de.

På Onsdag kväll ska vi träffas 8 st på hotellet här i stan några av oss tjejer som slutade 9 an 1975. Ska bli så kul att ses. Förra Lördagen var det igentligen återträff på en resturang  1 mil utanför stan, men för de första var det hela 9 an som skulle samlas där och det var bara 3 st från min klass som skulle gå. Därför har jag, Ewa och Britt-Marie tänkt ordna med en träff med bara våran klass till våren. Har haft kontakt med de flesta av oss och de tycker de ska bli trevligt med detta istället.

I morgon är det dax för provtagning kl. 7.45 på vårdcentralen inför starten av Heceptinet som jag ska ha var 3 e vecka ända till slutet av Maj  början av Juni. Sen bär det iväg till Örebro och strålbeh. igen kl 10.15
Hem i den så kallade Servicelinjen (minibuss)  till Askersund. Hoppas man inte fryser fast, eftersom det är så kallt nu och de va på vippen förra veckan, och då va de ju nästan plussgrader.

Må så gott alla. Tjingeling


Morsning !Har inte skrivit nått på några dagar. Inget nytt sen i Tisdags då jag höll på att frysa ihjäl på bussen hem att skriva om just. Det är ju nästan som ett halvtidsjobb att resa till Örebro varje dag. Tröttsamt tycker jag efter 4 dagar bara. Hur ska de då kännas när jag gjort alla 5 veckorna. Har lagt mig en stund varje eftermiddag. Ibland har jag somnat ibland inte.
Bussturen hem har varit bättre sen i tisdags i alla fall. Har varit värme, men jag missstänker de va nått fel för jag tror inte de varit samma buss. Var lite annan inredning i den som jag åkt med sen.

Idag ska jag få min 5e beh. Det känns inget under tiden. De värsta är när jag ska resa mig upp från britsen jag ligger på. Ryggen är så stel så jag behövde ha lyfthjälp. De ger mig en Dävert som hjälp att resa mig upp med, men aj aj aj va stelt och ont de gör i veka ryggen. Förstår de gamla man ska hjälpa upp på morgonen att de måste vara jobbigt för dom.
Frågade tjejjerna på strålen igår om att jag tycker de käns som om jag har vätska bakom, där bröstet varit. Ska avvakta till måndag om de käns lika som nu.  En av sköterskorna höll med mig om att de va nog lite.
De börjar bli lite rött och irriterat på huden, men jag har bara en mjukgörande salva som jag smörjer med. Skullle få en cortisonsalva om de blev värre. Var på sminkparty för ett tag sen. Petra som hade den ska skicka mig en Alovera kräm, salva som de rekomenderar från företaget att smörja med. Skulle få den i slutet av månaden. Föresten få. Den får jag allt betala. Hi hi.

Har inte varit inne hos er mina bloggvänner på ett tag. Ska försöka till helgen att titta in hos er. Gbben ska jobba, så Cesar och jag är ensamma. Kanske kan ha mer tidoch lust då att titta in till er.

Ha en bra dag. Tjingeling


23 strålningar kvar !

Full rulle hela veckorna nu framöver. 2 ggr. har jag avverkat på denna nya resa. Är så " snygg " på bröstet där de ritat upp vart de ska stråla mig. Svarta, gröna och röda linjer på hela bröstet.

Åkte buss med länstrafiken in igår. En mindre som de kallar Servicelinjen hem. De va en resa jag sent ska glömma. Blir de lika dant idag så säger min gubbe som kör på Länstrafiken att jag ska ringa och klaga.
Jag frös så in i , ja ja kan inte skriva ordet. Fötterna va som is, nästippen iskall. Gubben säger att de minsta passagerarna har nått att klaga på så gör de de. Hum jag är ingen gnällkärring i vanliga fall, men jag får nog börja med de här då. Om de nu ska bli kallare som de troligt blir då har man väll frusit fast när jag ska kliva av. Hi hi. Funderar på om jag ska ta med en stjärtlapp att sitta på idag, men får vänta och se hur de blir.

Hade gott alla. Tjingeling

Hoppsan! Det är jag som är här.

Har varit så trött på att min Header eller va de heter fösvunnit, så jag kollade om de gick att få nått annat. Å som på ett ögonblick blev den grön i stället. Nu skulle de va nått annat upptill men de klarar jag inte. Kanske min lilla Cesar el några fina blommor eller nått. Får se om jag kan få hjälp med de av nån vänlig själ.

Kramar Stina

Ny fas i livet!

I dag är de en ny fas i min sjukdom som startar. En behandling till som man får vara tacksam att få.
Klart at inte är de så himla kul att åka varje dag till sjuka huset på strålning, men jag är såååå tacksam för allt jag kan få. Man har ju hört de där om pengar och att de sparar in på de mesta. Canserbehandling är nått som de förhoppningsvis inte sparar in på.

Har kommit över de mesta av biverkningarna sen sista Cyton. Min lilla ryamatta som käns på benen finns kvar. Hoppas den får växa till sig, och att den kommer SNART på huvudet också. Är så trött på att alltid ha nått på huvudet. Peruken är så varm att ha på sig inne. Buffen är väll bra att ha, men ser ut som en sjörövare i den tycker jag.


  Nu har jag ett arbete till att fixa innan jag ska åka. Har ett berg med tvätt att ta reda på.
                                      Tvätta går väll an, men sen slutar inspirationen.

Ha en bra dag. Tjingeling

Lyftkörkort !

Körkortet är ett intyg att vi fått ta del av hur en lyft funkar. Inget avlagt prov alltså.
Vi fick lite teori allmänt om lyftar till att börja med. Hur man ska hjälpa brukarna. Viktigt att rapportera till terapeuten om de blivit förändringar av  allmäntillståndet, vikt bl.a. Storleken på lyftselen kan behöva ändras, en helt annan typ av sele kan också va nödvändig. Det måste kännas bra och bekvämt för brukaren att bli förflyttad i en lyft.
Det va jättebra att få prova på själv som hjälpare att bli lyft också. De ska ja säga att de va inget skönt att bli de. Gjorde ont både här och där. Sitter inte selen rätt, är de hur obekvämt som hellst.
Förstår alla brukare att de kan va rädda och osäkra framför all i början.
 
Mycket viktigt att vi som hjälpare är säkra på va vi gör, och framför allt gör lika. Är medvetna on vad som kan hända ifall vi gör fel. Selens öglor kan ramla av bygeln om de inte sitter på rätt. Brukare har rasat i golvet och avlidit. Detta är ju fruktansvärt. Detta skulle man inte kunna leva med tror jag om de skulle hända mig.
Vi tog upp i gruppen om man måste vara 2 vid detta. De är ingen lag på de, men ledarna skulle ta upp de högre upp om det inte skulle skrivas in i förhållningordern för förflyttning med lyftar att de skulle vara så här i kommunen i alla fall. Jag vet att på mitt jobb är många så DUKTIGA att de tar brukare ensamma. Jag har nästan aldrig gjort de själv om inte brukaren vatt klar och redig kunnat, hjälpa till så gott den kunnat. Tagit de väldigt lugnt kollat och kollat att jag gjort rätt innan jag gjort lyftet.  Hoppas det skrivs in att vi ska vara två, för många av oss är inte duktiga utan är redan i dag två.
Hemtjänsten och hos de som har personlga assistenter kunde de va lite annat för. De jobbar ju ofta ensamma hemma hos brukare. Brukaren kanske kunde gjöra mycket själv, med lite hjälp att få dit selen å sen göra lyftet med hjälp och stöttning av oss.


Vi fick prova både taklyftar och mobila ( golv ) lyftar. På mitt jobb har vi bara taklyftar. Har en i reserv som vi kan ta till om någon ramlat i allmänna utrymmen eller att någon taklyft strejkar. Lite mer att tänka på vid en sån förflyttning. 
Ligger nån på golvet, att man tänker på att hålla huvudet vid själva lyftet.  Även se till att de inte slår i pelaren på lyften.

En mycket lärorik eftermiddag.
Tur att denna kurs blev av i år. Står i tidningen idag att under 2009 och 2010 ska det sparas 15 millijoner. Fattar inte hur de ska gå till, men de styrande har väll koll. Bara de inte går ut över alla äldre som ska ha hjälp både i hemmet och på boenden. De som betalat skatt i alla år för att kunna ha en bra ålderdom. Få den hjälp de kan behöva i vått och tort.

Tjingeling för denna gång


Strålningsenheten !

Igår va jag på USÖ för uppritning av bröstet där jag ska strålas. De va allt lite jobbigt att ligga helt stilla i ca 45 min. De va nått fel med tekniken så de fick tydligen ställa in allt manuellt. Därför tog det extra lång tid. Att ligga med armen uppåt var inga problem. De trodde jag att de skulle bli, men de gick alltså bra. Värst va de me ryggen. Har aldrig kunnat ligga på hårt underlag, så nu fick den en riktig pärs. Kom inte upp själv när de var klart allt. Sköterskorna fick hjälpa mig upp med handkraft.
Nog för att jag viste att jag skulle bli tatuerad, men inte så mycket. Har ett pärlband med små, små prickar där BHn sitter, plus flera på utspridda ställen. De ritade med tuschpenna på bröstet också. Detta går ju bort så småningom, men inte de små prickarna. Kan undra varför de ska va så. Ska fråga på måndag när jag innan första strålningen ska börja, ska träffa en sköterska för att prata och att lägga upp tider när ja ska strålas.

Påväg hem stannade jag till hos min moster och morbror för en fika. Fick så goda våfflor, med hemmakokt jordgubbssylt och glass till. Det är så kul att hälsa på dom. Har bara moster Eva kvar som en länk till min mamma. Så jättekul att hon är så pigg fast hon är 77 år. Hennes man är hur pigg som helst han också. Klart att de har krämpor, men vem har inte de när man kommer upp i ålder. Lite ledsen över att ja inte har någon kontakt med deras barn. 3  flickor. 
Kan de vara mitt fel också. Skulle tro de.

Idag kl. 13.00 ska jag gå en kurs för att få använda lyftarna på jobbet. Lyftkörkort kallas de. Ska gå dit i allla fall, men ska tala om att jag inte kan ta i om det behövs. Tänker inte riskera nått nu bara för att få körkort på lyftar.
Vet inte så mycket va de innebär ännu, men de ska jag berätta senare om.

Ha en bra dag alla. Tjingeling från mig.

Tatuering !

I dag ska jag till Strålningen för de ska tatuera mig där de ska stråla. Simuleringskamera eller vad de hette.
De kommer bli tuffa veckor nu igen, men på ett annat vis. Inga sådana biverkningar jag haft tidigare i alla fall. Pratade med en arbetskamrat igår som gjort detta i våras, fast på ena lungan. Både hennes syster och hon strålades i våras och ingen av dom fick några större besvär under och efter. De varnade mig för att huden skulle bli röd och irriterad och de kan jag köpa. Jag hoppas bara att ja slipper ha de för besvärligt me de, men tiden får utvisa.
Bara all behandling ja får nu är till för mitt bästa och att jag aldrig behöver gå igenom detta igen.

Illamåendet ja haft sen förra veckan är nästan borta nu. Kände i måndags kväll att de hänt nått. Var mycket piggare på kvällen. Satt uppe vid TVn till runt midnatt. De va så länge sedan att jag glömt när. Tröttheten var en annan trötthet, kan inte förklara, men kände att jag hade en mer normal sådan. Nu kommer de förhoppningsvis bara bli bättre och bättre me allt. Har hört  från Onken att de är vanligt att strålningen börjar 3 till 5 veckor efter avslutad cellgiftsbehandling, men jag tror att då krockar de med alla jul och nyårshelger och då körs de igång redan 2 veckor efter så de blir klart till jul. Kanske om jag vatt äldre de väntat med detta, men nu är jag relatift ung så jag ska orka med. Skönt att de blir klart under detta år så 2009 blir starten på nått nytt för mig.

Må så gott alla i detta skitväder vi har i alla fall vid Vätterns norra strand. Regn regn å åter regn. Väntar så på att få se solen. Såg på Nyhesmorgon på TV nyss att de ev kunde bli till Lördagen, men de tvivlar jag på. Har ju varit högtryck förut med moln.


Inte mått så bra i helgen !

Ingen kul helg denna gång efter cellgiftet.
Mått illa nästan hela tiden. Tabletterna jag fått har  inte hjälp fullt ut. Har knaprat Novalucid som tillskott. Har hjälpt en stund, sen lika illa igen. Bara Apoteket öppnar idag ska jag köpa mera för de är nästan slut.
Det är en tröst mitt upp i allt att jag slipper alla cellgifter nu. Strålbehandlingens biverkningar får jag ta när de kommer.

Litet inlägg, men har inte så mycket mer att berätta. Ska försöka röra på mig utanför stadsgränsen ev. idag om jag får lust. Ska ju ändå till Apoteket, så jag tar nog en liten tur med bilen innan jag åker hem igen. Får se om jag hittar nått kul med kameran då.

Tjingeling tills nästa gång.


Lite töntig sångare men....

Denna melodi tillägnar jag min sambo. Min högsta lott i livet. Orden stämmer så väl.

Strålningsenheten !

I går var jag på mitt första besök på avd. där jag ska få strålningen.
Hade tid hos DR 11.30.
Sambon följde med mig in till Örebro och USÖ.

Först var vi upp till Onken och hämtade 1 tablett jag ska ta 30 till 60 min innan jag ska få Herceptinet den 25 nov.  SSK ringde i Onsdags att hon glömt skicka den med mig när jag va inne för sista cyton. Den heter Cetirizin. Har kollat i Fass men får inte fram vad den ska va bra för. Får höra med personalen på Apoteket om de vet.

Läkarbesöket va snart avklarat. Berättade lite om hur de skulle gå till. De mesta viste jag, men ändå bra att få prata.
DR tyckte jag skulle ta kontakt med en Kurator för att prata. Ja ja alla säger ju de så jag får väll ge mig då. Vet inte i nuläget va jag ska prata om, men de löser sig nog då.
Skulle få sjukskrivning till mitten av Januari nästa år av Läkaren också, i första hand.

Klockan 13.30 skulle jag vara tillbaka till Strålenh. för Magnetkameraröntgen. Gubben och jag stack ut på stan för att äta nått. När vi reste oss på resturangen för att gå tillbaka ringer en Sköterska och frågade om jag skulle komma snart. Har tid hos er 13.30 sa jag för de sa DR när vi va klara hos honom. Ja OK sa hon, de står 2 tider på dig här. 13 och 13.30 då förstår jag sa hon. Vilka virrpannor. Vet dom inte nått sa vi till varandra gubben och jag.


Sambon va tvungen att åka ifrån mig efter vi ätit. Han skulle börja jobba 14.40 och sen tar de ca 1 tim att åka hem från Örebro. Jag fick ta bussen hem sen med en arbetskamrat till han.


De började med att ta bilderna efter lite information om hur de skulle gå till. Tog en liten stund, men de va inget otckt me de tyckte jag. När de va klart kom en sköterska fram och sa att vi ska kalla på Doktorn för de ser ut som det är vätska där bröstet varit. De har jag förståt att varit, för de har varit som ett extrabröst där. DR kom och tappade ur en hel del de märkte jag trotts att jag inget såg av de. Tömde sprutan 2 ggr sen sa han att de va slut. Kändes inget alls.

Fick en ny tid till Onsd. 12 nov 15.30 då ska de rita upp mera på mig. Ha en sämre BH och en jumper el. dyligt som inte va så noga med. Färgpennorna kunde färga av sig så därför inga fina kläder.

Ha de gott alla.


Å så skönt.Idag har jag fått min sista cytobehandling. Jag hoppas att jag ALDRIG, ALDRIG ska behöva ta de mer. Ska ju i fortsättningen gå på Onken var 3 e vecka och få Herceptinet tills nån gång  Maj, Juni nästa år. De gör mig inget att åka dit att få, bara mitt hjärta inte tar stryk av de. Har redan fått tid till den beh. 3 veckor idag. Skulle se till att jag fick tid till strålningen så den passade ihop ungefär.

Skulle vara på Onken vid 10.00 idag. Kom in nästan på en gång i ett rum. Hade lite frågor, men de fick jag besvarade utan att behöva fråga. Så underbar personal, men de vet väll vad vi brukar fråga.
Hade ju bl.a en fråga om Influensasprutan.  Jag ringde Onken efter förra beh. men då svarade hon att de fick man avgöra själv. I dag frågade Cecilia som hon hette om jag ville ha de, för de erbjöd oss alla som går där att få den gratis. Ja tack, sa ja de vill jag ha. Skönt, då behöver jag inte bli utan om de skulle vara slut här i kommunen.

Behandlingen gick bra. Lite tråkigt att va där bara.

När sista påsen va på gång skickade jag ner gubben till Apoteket för att lösa ut de mediciner jag kunde ta ut för datumets skull. Sista dagen i morgon på frikort på medicin. Sista dagen idag på frikort till Läkare, så nu får man ta fram plånboken igen. Puh, tar hårt på en fattig.

Vi hade kaffe och mackor med oss som vi tog medans jag fick beh. 

Här sitter gubben och smaskar äggmacka.Nu jobbar han kväll till 22.00 ca så jag får va ensam, men somtur är har ja ju min gulliga granne Vivan som jag kan ringa till om de skulle va nått. Hon är ett underbart stöd när jag inte kan gnälla på nån annan.

Ha de gott alla. Jag uppdaterar vidare i veckan om jag bara kan.
 

Provtagning !I dag kl. 7.45 ska jag vara på vårdcentralen för den sista provtagningen inför sista gången med cellgift.
Å vad underbart. ÄR DE SANT. Kan knapt tro att de gått  tre och en halv månad sen jag började med min behandling.
Vad de har gått fort dessa veckor och månader.  De var som en hel evighet när den första skulle börja tyckte jag men nu är jag framme vid vägs ende.
Bara jag nu slipper må illa denna gång som sist.
Har ju mått över förväntan med FEC behandlingen annars. Den förra med TAXEN hade jag ju så mycket infektioner i mun och besväret med magen.

Har funderat hela helgen på om jag ska ta influensa vacinet.  Får ju ta  gratis av arbetsgivaren, men kan inte bestämma  mig. Ska ju åka varje dag på strålning sen, så de lutar nog åt att jag tar den. Ska prata med Onken i morgon när jag kommer in, va de tycker.

Ha en bra dag alla.


Festens helg !

 

Denna helg har verkligen gått i festens tecken.
Fredags på Vivans födelsedagsfest med mycket god mat, sång och musik av hennes barn.
Mycket prat och skratt. Tack än engång Vivan.

I Lördags hade vi min bästa kompis, hennes Bengt. Dotter Lena och hennes Kille Magnus här hos oss.
Bjöd på mat. Laxrullar till förrätt, Porterstek till varmrätt, Persikor med cholkad som vatt i ugnen med glass till  efterrätt. Kaffe och äppelkaka fram på småtimmarna. " Gubbarna " tog varsin grogg, så inte blev någon uppkäftig inte.

Idag har vi bara tagit de allmänt lugnt. Kan nog behövas.


RSS 2.0