Mår idag !!

Var till vårdcentralen igår förmiddag. Var som jag sa, massor med bakterier i blåsan. Fick piller för de ochså. Ännu mera piller. Har snart ett apotek här hemma.
Känns något lite bättre idag i alla fall. Var uppe på toa i natt och då var de inte bättre. Fick nästan tårar i ögonen när jag försökte klämma ut några droppar. Får se hur de blir frampå dagen. Tabletterna ska jag äta i en vecka. Måtte de hjälpa nu.

Fick ett glädjande telefonsamtal i söndags kväll. Fönsterputsaren ringde att han skulle komma som igår vid halv 5 på em. efter sitt ordinarie jobb. Hade bara att plocka bort alla blommor ur fönstren. Å vad fint de blev. Ska försöka att ta ett rum i taget och byta gardiner nu ochså. T.om. källarfönstren tog han utan att jag behövde fråga. Nu ser vi ut där med. Dessa är nog ett ex antal år sen jag putsa särskillt emellan. De va så görskitiga så han t.om. sa. De här va kul, de syns ju. Jag är inte den enda som inte putsar dom ofta, sa han. De flesta tycker de både är jobbigt och besvärligt. Så sant så sant.

Ha de gott alla. // Stina

Oj vad man kan må dåligt !!

Vilken helg. Mått så dåligt gör de än, men hoppas på hjälp från vårdcentralen idag.
Fredagen var den värsta dagen. Mådde illa från och till hela tiden, men knaprade tabletter så de var lugnt ca. 6 tim. sen igång igen. Sved när jag kissade, kom nästan inget. Fick springa på toa minst var 20e minut. Ringde Onken, men de va bara dricka mycket. Jo jo de hade jag gjort sen i Tisdags, men hjälpte inte. Viste ju om att de kunde bli typ blåskatarrs biverkningar, så jag brydde mig inte att argumentera mer.

Lördagen va lika dan, fast ingen sveda just. Drack vatten som en kamel. Minsta 2l till kl 18.00, men va lika illa. Åkte till Konsum köpte Tranbärsdricka. ( Vi får ge våra gamla sånt på jobbet om de har lika besvär innan de får nån hjälp från sjukvården ). Drack nästan upp hela litern på lörd. kväll. Surt sa räven, men gör de nytta ska de ner. Hi hi.

Söndag var de kanske något bättre men inte mycket. Sprang inte lika ofta som igår, men  men.
Efter vi ätit middag gick jag och lade mig att läsa. Pang. Tvärsomnade. Vaknade efter nån knappa timmen. Var så kissnödig så jag hann nästan inte ut på toa. Kom massor. Skönt tänkte jag. Pyttsan. Stod i köket skulle sätta på kaffe. Började att göra riktigt ont över blåsan. Nej tänkte jag, detta står inte rätt till. Inte bara biverkningar av Cyton.
Ringer Onken igen. Ssk skulle prata med jourläkaren. Hon ringer upp om en stund. Skulle ta kontakt med min vårdcentral på måndag sa hon. Äta Alvedon och Diklofenac ja fått tidigare. Det kunde vara bakterier i urinen hade DR sakt. Jo tack de hade jag räknat ut själv. Hade nog varit de ända sen i fredags utan att de trodde de på Onken.

Slog en rövare och ringde jobbet. Malin skulle titta om de fanns urinprovsstickor. Ja de fanns de, så jag drog iväg och skulle prova. Kunde inte få ur mig en droppe, så jag tog med mig några hem för att kolla i lugn och ro.
Å herre jösses. Stickan blev positiv så de lös rött i hela badrummet.

När jag vaknade nu på morgonen sparade jag en skvätt i en burk. Ska ringa för att få en tid nu kl. 07.00 till vårdcentralen.


Ska det vara så här hela tiden av de återstående 2 beh. blir jag tokig. De ena avlöser de andra, men i och för sig inte nått ont som inte har nått gott med sig.


Tack alla som skrivit kommentarer i helgen. De har värmt i hjärtat ska ni veta. Ha inte orkat svara. Ska försöka senare. Tack till min lillmamma Vivan för du är så snäll mot mig.

Fortsättning följer. //. Kramar Stina


Tar tillbaka förra inlägget !!

Jag har mått pyton i eftermiddag. Illamående, trött och fryser, svettas om varannat.
Ringde Onken skulle be DR skriva ut mera tab. Primperan för illamåendet.
De svider när jag kissar. Käns som blåskatarr. Vet att de är en biverkning. Ska dricka mycket, men tycker inte de hjälper.
Till råga på allt försvann solen på den blå himmlen.

Tog en tablett på förmiddagen så jag kunde i alla fall äta middag. La mig och läste sen. Somnade i två timmar. Huvva hoppas jag kan sova i natt nu.

Ja det blev ett bakslg idag, jag som mådde så bra.

Hur ja mår idag !!

Idag käns det någorlunda nu på morgonen i alla fall.                                            
Fick några tabletter med mig hem från Onken som jag skulle ta onsd. och  tords. Dessa fans vist inte på recept. Har Primperan att ta vid behov. Ha inte behövt ta några än, men ska de gå i vågor med illamående så tar jag allt dom. Skulle äta lite och ofta för att dämpa de.
Igår frampå dagen kändes de också skapligt, så jag drog ner till Folketshus här i stan på ett fackmöte. Kunde sen va med tills de va slut vid 15.30 ca. Många blev så glada att se mig.
Du ser så pigg ut sa de. Fick berätta lite om hur jag haft de med behandlingarna jag hittills gått igenom. Jag berättar om någon vill veta. Tror de är bra både för mig och de som frågar. Kan va deras tur nästa gång med denna jälka sjukdom.

Vi har ett underbart väder idag i Askersund. Bäst att passa på va ute. I helgen ska de ju bli blåst och hösten närmar sig nog nu med stormsteg.

Ha de gott alla i solen om den finns där ni bor.                                  


Inte mått så bra idag !!

Uff inte mått nått vidare idag.
Mått illa från och till. Maten inte smakat heller. Ont i kroppen, fruyser fast DR sa igår att de skulle jag slippa nu med detta nya gift. Bara illamående talade hon om. Inte sant på mig i alla fall. Ska straxt gå och läga mig om jag kan sova. Ont i benen som tusan trotts tabletter.
God Natt från Stina

Yes. 4e behandlingen!!



Å vad jag blev glad att jag kunde få behandlingen idag. Ännu ett steg frammåt i behandlingen.
Mår rätt så bra ännu, men får väl se vad det blir med de framöver. Trött förstås när blodvärdet går ner, men de vet jag ju om. Fått en massa mediciner för illamående. Sprutform på Onkenmotagningen, även tabletter. 1 fick jag innan beh. 2st med mig hem att ta i morgon och på torsdag. Primperan att ta vid behov. De hoppas jag att jag slipper ta. Jag vill inte må illa. Skulle va opservant på magen. Kunde bli förstoppad. Nej uff,  tvi de vill jag inte bli igen, så de måste jag hålla koll på.

När jag kom in på salen där jag skulle få min behandling, låg där en ung tjej som straxt var klar med sina påsar. Vi började prata staxt innan jag skulle få mina. Hon var bara 34 år och hade opererat bort sitt ena bröst. Jag blev lite tagen facktiskt, så ung och fått den här skiten. Synd att vi inte hann prata mera. Vi pratade i alla fall om att vi skulle ev. gå på samtalsträffar med andra bröstopererade kvinnor. Första träffen var förra veckan men jag åkte inte då jag va så förkyld. Hon hade inte varit hon heller, men skulle sattsa på nästa gång hon också.

Detta var min dag idag. Skriver mera när jag och om jag orkar framöver i veckan. Kramar till alla som tittar in hos mig.

Provtagning !!

I dag 7.45 var jag på vårdcentralen och tog prover inför i morgon.
Ska vara på Onken 10.30 för att träffa DR Karin Söderström. Hon ska nog berätta om de cellgift jag ska ha nu i 3 omgångar. Hoppas nu att mina värden är så bra efter förra veckans förkylning. Att jag kan få giftet i morgon, så de blir slut på detta nån gång.
Om de blir var 3e vecka utan avbrott är de slut första tisdagen i november.

Fick ett så trevligt brev på posten idag. Klassträff hela 9an, vi som slutade 1973. Måsta vara så pigg då att jag kan gå på den. Är ju inte långt att åka, för festen är på en resturang här i staden.
Jag undrar om man känner igen många ? En hel del bor haå runt omkring i sydnärke, men många många har jag inte sett sen vi slutade. Har till den 20 okt. på mig att bestämma om jag kan följa med. Då skall jag ha betalat in för maten. 395 kr, men de kan de va värt för att se oss ungar som växt upp till 50 +. 



Ensam helg !!

  
Fy sjutton va trist det blir i helgen. Gubben ska jobba. Slutar vid 19.00 i kväll. Kommer inte hem på hela dagen.
I morgon har han visserligen matrast 11.15 till 12.00 sen ser jag inte han förän efter kl. 22.00.
Jag ha väl blivit lite bortskämd med att han inte har jobbat helg sen tidigt i sommras. Cesar katt och jag får väl klara oss ändå. Hi Hi.

Förkylningen är på bättringsvägen som tur är. Hostar som en tok när jag lägger mig, men de är ju lite typisk. Killar i halsen som om man hade en fjäder som bara viftar runt.

Det står i tidningen att det ska bli en solig dag frampå dagen. Ja de vill jag allt se innan. Ska försöka ta en promenad då om de stämmer. Ha inte varit ute så mycket denna vecka, ha ju inte orkat. Bara jag tänkt på att röra på mig ha hostan satt igång.


                      Bilden är klickbar


Dessa katter !!


Hur jag mår ??

Ringde till vårdcentralen idag om min hosta. De hade varit både bakterier och virus sa dom jag hade förra veckan. PC skulle göra nytta även sen jag tagit sista tabletten idag för bakterierna. Viruset va inget att göra åt, de skulle läka ut självt. Fick hostmed. att lösa ut på apoteket, men jag har den samma kvar sen en tidigare gång jag fått utskrivet så jag struntar i att lösa ut den nu. Känner mig rätt så OK i bröstet nu i kväll. Hostar inte fullt lika mycket som förut i veckan.

På måndag när jag ska ta proverna inför ev. behandling ville Onken att jag skulle be ssk att någon skulle lyssna på mina lungor. Om de lät nått skulle jag ringa till Onken och berätta. Kunde bli så att någon DR kunde ringa upp om jag ska komma in el. skjuta upp beh. Får innerligt hoppas att jag är OK så det kan rulla på som de är sakt.

Är ju lite pirrig va de ska bli för biverkningar av FECen som jag ska ha nu. Blodvärdet kommer att sjunka förstår jag. Bli trött och emlig, får forska i va de kan bli när jag ska träffa DR innan ev. beh. på tisdag.

Paul Anka !!



Kände för lite 50- tals musik. Nostalgi.

Lite svårt att andas !!

Ska nog ringa vårdcentralen i morgon igen. Ha ätit antibiotika sen i fredags, men är inte nått bättre med hostan. Så fort jag bara funderar på att gå ut och röra på mig så blir jag flåsmätt.
Vill ju för mitt liv inte va sjuk på tisdag när 4e beh. ska bli av. Har en känsla av att den blir uppskjuten nån vecka el. dagar.
Ska i alla fall kolla med Onken i morgon va de säger. Bara de inte ä nått typ vätska i lungorna.

Känner mig någorlunda pigg annars, men blir så orolig när jag inte blir bra när jag äter medicin.

Hör av mig här när jag vet nått mera. Kramar till alla som tittar in hos mig.


Känner för lite dansmusik!!


Räkfrossa på Vättern !

None 
Var på en jättetrevlig båtresa med sambons jobb i Lördags.
 De var 4 pensionärer som de ville avtacka.
 Dessa  ungdomliga män som alla utom 2 är fyllda 70 år ,
har ställ upp å kört buss i ur å skur sen de gick i pension.
Inte jobbat på schema men ryckt in när det fattas folk ,
att köra bussen Askersund - Hallsberg - Örebro.
Sambon har inga "flickor" till arbetskamrater så dessa bilder,
som kommer på b.la oss är gubbarnas fruar å flickvänner.








 
Hjalmar hans fru Mary. Nils-Åke (Frasse)


 
Börje å Gun. Börje körde mig till skolan i sin Taxi för många många år sen.
Han var kompis med min kusin när jag var liten.
Dessa 2 retade mig alltid för nått, så jag har en speciell känsla för han i vuxen ålder.
Vi kramas alltid när vi träffas.



Erling. Gunilla.  Rolf. Förstår inte vad de tittar på,
när de har en så rar flicka emellan sig.
Kanske de ser en sjöjungfru på Vätterns vågor.


 
Rolfs fru till vänster. Stickan. Erlings fru Irene.
Stickan njuter med två flickor att hålla om.
Gunilla på föregående bild är hans sambo, hon skrattar gott på den bilden åt han.


 
Magnus å hans sambo som ja tyvärr inte vet namnet på ,
å sen Ove men han ville inte va med på bild. Hi hi.


 
Kjell å Berit, min sambo Anders.


 
Anders njuter av räkorna. Älskar allt vad skaldjur är.
 I bakrunden trubadurerna. Så jättebra musik.
Allt möjligt från 60-talet å framåt. visor å schlagers blandat.


 
Trotts den dåliga bilden så måste jag visa Askersunds kommuns,
 mest omtalade svartbygge på senaste år.
Dessa båthus är så svarta så svarta de kan bli, trotts att de är röda å fina.
 Har inte hört nått om de får riva dom,
men de sista som skrevs i tidningen var de ett belut på rivning.

Hostar feber !

Jag mår inget vidare idag. Hostar å har lite feber. Inte över 38 som tur är men 37.8. Ringde Onken som sa jag skulle avvakta till i morn bitti. Kunde ev Antibiotikan som inte tar kål på baskeluskerna fullt ut.
Tycker nog att de käns lite bättre nu i kväll, men ja ska inte ropa Hej än. Får kolla upp mig ordentligt  innan ja åker till USÖ för ultraljudet på hjärtat i morn fm. Skulle kunna få komma upp på Onken om ja ändå skulle in i morn.

Hoppas hoppas de är bättre med mig nu. Vill ju inte skjuta beh. Vill bli av med allt sånt så jag kan gå vidare.

Skriver mer efter i morgon med besök i Örebro å till vårdcentralen å ta bort stygnen efter inop. av porten för 2 veckor sen.


Varit till Doktorn.

Å va trött jag blir på allt.
Vaknade i natt vid 02.00 ca med en sprängande värk i v.er öra. Upp tog tabletter. Kunde somna om efter ett tag.
Vaknade vid 07.00 tog tempen. Nej den va bra. Alltid något.
Ringde Onken vid halv 9. De att jag fick ringa vårdcentralen om örat. Sakt å gjort. Fick komma 11.45.
Hade en kraftig infektion i örat, sa DR. Kåvepenin i en vecka. Hoppas de hjälper me detta nu så jag blir ok till den 23e när jag ska ny dos av giftet.

Ljust nu skiner solen här. Var ett tag sen jag såg den. Underbart, fast ingen värme. Knappt  11gr. Hösten närmar sig med stormsteg.


Snoriga Stina !

Oj vad jag är snorig. Ha läst lite på bloggar att de är så nästa över allt i vårt avlånga land. Ringde Onken i förgår om febern. Blev den inte över 38 gr så va de lugnt. 37.9 så de va gränsfall. Vaknade halv 6 igår morse. Kasta mig över termometern. 37.7 Kände mig rätt så pigg, men ja började snart nog nysa som en tok. Gick på sparlåga hela dan. Läste ut en bok. Satt vid TVn. En trist dag.
Tog tempen på kvällen 38. Nej nej. Tog 2 Alvedon, gick o la mig.
I morse när jag vakna. Kasta åter mig över termometern. 37.2 Puh hjälp va skönt. Gick upp, koka kaffe, läste tidningen. Kände mig rätt OK. Har tagit de lugnt idag ochså, så jag hoppas de ger sig med förkylningen nu.

Om jag känner mig som nu i kväll i morgon ska jag väl ta fram Draken o dammsuga av lite. De får räcka.

Har ringt vårdcentralen idag om tid att ta bort agrafferna o stygnen evter inoperationen av porten till på måndag. Blir en halvstressig dag. 10.00 ska ja vara på USÖ på ultraljud av hjärtat inför Herseptinbeh. ja ska till nästa sommar. Sen hem, stressa ner. Till SSK kl. 15.30 o bli befriad från  kråksparkarna på bröst o hals.

 

Hum ja är sjuk !

La mig en stund i em. Sov nån halvtimma. Kände när jag vaknade att jag frös så blixterblått. Tog febern 37. 8 Tog 2 alvedon. Blev inte mycket bättre. Ringde Onken vid 18 tiden. Ssk skulle prata med jourläkaren. Ssk ringer upp efter en stund. Jag ska febern i kv. o i morgon bitti. Är den 38 o däröver ska jag ringa in för att få ta prover o ev få antibiotika. Ja ja de visar sig. Blir så besviken bara. Jag som mått så bra förut. Känner nu att de börjar sätta sig på lungorna som de brukar när jag är snorig o har ont i halsen. Är sämre att få sånt här skit nu när man är självlysande av gifter. Ha ha. Ska ta ett bad o se om jag får upp värmen. Kramar S


Hur mår jag ?

Ja de vette sjutton ? Va jättepigg igår. Kändes nästan som vanligt. Idag vaknade ja med att de gjorde ont i halsen. Nej nej ja vill inte tänkte jag. Gick upp o drack lite vatten. Kändes som sandpapper i hela munnen. Började med svamptab. igår, för soppan att skölja runt i munnen med ja fick för infektion hjälper inte. Idag är de inte så vitt på tungan i alla fall, så ja hoppas de är svampen som sitter i halsen ochså. Fick i mig lite mera vatten o kaffe så kändes de bättre. Tiden får väl utvisa va de blir av de.

Idag ska jag gå till en medsyster i denna sjukdom o fika. Vi känner inte varandra så där, men hon sitter i kassan i våran mataffär, så lite ha man väl snackat. Hennes make o jag är uppväxta i samma byhåla så jag vet ju vem han är ochså, trotts drygt 10 års ca ålderskillnad. Vi ska snacka skit o prata om hur vi mår. Hon har slut på sin beh. sen i sommras, men är ännu sjukskriven. Skönt att kunna prata med nån som innerst inne vet va vi pratar om. Jag har sakt när nån vatt sjuk att man förstår, men de gjör man absolut inte förän mat är i skiten själv.

Ska vika lite tvätt nu innan jag ska gå till Eivor. Ett onödigt ont de ochså.
Kramisar till alla.

Kräftskiva hos grannen !

    I går kväll blev vi bjudna till grannen på kräftskiva. Hade inte mått så bra igår heller men vi sa att en liten stund då.
Vivan hade 3 av sina barn med respektive, barnbarn, syster o hennes sambo där ochså. Fullt hus.  De hade redan startat när vi kom in, men hjälp vad mat å krällor de va. Ja tänkte synd på så mycke god mat å jag som inte kan äta nått. Provade en smörgås å nån kräfta. Jo de kan gå tänkte jag. Åt till slut 4 krällor 2 mackor, lite kantarellpaj o även brockolipaj. Blev snopen själv att ja kunde ät å att de smaka gott. Hade inte ätit så mycket sen i måndags till middag. VA SÅ UNDERBART GOTT ATT FÅ I SIG MAT.

I natt sen fick jag sitta på toa nästan hela natten. Diarre`.  Smaken i mun är nog lite bättre men långt ifån ÖK.
Ska ringa onken i morn om de fortsätter i magen så här. Ha ju vatt så till o från hela veckan. Smaken kan de nog inte göra så mycket åt, men ska fråga i alla fall ochså om de. Blir ju både matt å trött när man inte kan äta å sen att de bara går rakt igen de lilla som blir. Kramar till alla

Att man kan må så dåligt !

  Så här klad va ja inte igår kv. o i natt ska ja  säga. Mådde nått otroligt dåligt. Var nog alla krig i världen i min kropp. Frös som om de va minst köldgrader inne. Tog febern. 37,2 så de va inte de. Ont över allt i kroppen. Influensa symptom. Tjockt täcke, den tjockaste fillt vi har hade ja på mig. Frös ändå. Vaknade vid 08.00 i morse. Dyngsvett. Konstigt va de kan vändna. Sen va de nog ochså att jag varken kunde äta eller dricka nått igår. Vatten smaka sött. Maten va så otäck så de kan ja inte ens skriva om.

Idag är de nog lite, lite bättre men långt ifrån bra. Kunde äta lite pepparrotskött o potatis, men inte mycket.

Ringde Onken nu på em. Tror ja fått infektion igen i munnen som jag fick efter 2a beh. Jourläkaren skulle dom prata med. Får se om han ringer idag el. i morgon. Om jag kunde få nått utskrivet så ja slipper åka till Örebro o hämta ut medicin. Smidigare att få åka ner till stan här.

De blir nog en helg som ja får göra minsta möjliga på. Får väl ta grannens kisse med mig o sova middag el nått sånt. Våran är inte så social som Nisse.

Ska nog fixa de här ochså. Tar en dag i taget

  Grannens kisse Nisse Wellermo. Hi Hi

Tack !

NoneTack alla som ger mig tröst. Ni ska veta de värmer i hjärtat.  Jag står ut med biverkningarna bara jag blir bra, men idag är de för jäkligt i kroppen.  Hungrig som en varg, men inget smakar.

Bamsekramar till er alla från ett regnigt Askersund.

Mår inget vidare idag !

Fy attan, mår inget vidare idag. Fryser, ont i kroppen, smakar så jätteilla i munnen. Vatten smakar sött. Maten ä för

salt, men gubben sa de va gott. Lax med kall romsås. Ja tyckte e va vidrigt. Enda som va gott va potatisen. Tog en

smörklick till för de andra. Kom nyss upp ur badet. Det käns lite varmare i kroppen nu. Fryser i alla fall inte.

Tänk va konstigt de kan bli i kroppen. Inte undra på att giftet krigar i den. Ha bara känts som föraning av nått tidigare

men nu är de världskrig i alla celler.  De är nog bra de för ja vill inte ha den jälka cansern kvar i kroppen. Hoppas ja

mår bättre i morn, för ja ska följa med Anne-Marie på jobbet på en föreläsning i 2 timmar. Kramar S

Subcutan Venport insatt !

Hemma igen efter operationen. Är lite flummig av Morfinet, Å nu har jag ju börjat med kortisonet inför beh. i morgon. 

Dubbelspeedad. Ska va inne i morgon mellan 8 å halv 9 igen för att få min sista beh. av Taxen. Sen är de bara FECen 

kvar 3 ggr. Halvtid i morgon. Hjälp va skönt. Är lite stel runt operationssåret, men mår bra annars.  Skriver mer i

morgon. Ska snart sova ruset av mig. Hi hi. Natti natti alla som tittar in. Kram kram

RSS 2.0