Vilket väder...Oj vilket väder de blev i kväll. Vi hade lagt de gamla klart vid 20.30 ca. 
Tittade ut och då hade de precis börjat snöa. Plockade ur en  diskmaskin, och kollade så allt var OK 
på avd innan jag gick därifrån. På en halvtimma ca hade de kommit 1 dm nysnö. Trodde jag såg i syner.
Straxt före 21 kom första nattvakten. Fy FN sa hon vilket väglag det är. Såg inte vägen ett tag. Inga snpinnar
och vitt över allt. Trodde jag skulle köra i diket sa hon. Kunde aldrig tro de va som de va, men de blev jag 
snart varse.
Kom ut på Rixväg 50 mot Askersund. Där var det plöjt på min sida, inga problem här tankte jag. Knapp 1 km fram var det tvärstop i båda riktningarna. Långtradare som inte kom upp för två längre backar som fins innan Askersund. Jag gjorde en vändning på vägen bland alla tradare som bara vällde fram.
Tog en omväg på dryga milen för att komma hem. Ringde hem till gubben och sa hur de var. Kör försiktigt bar
sa han. Jag fick krypa på vissa ställen för jag såg ingenting av nån väg. Fy det värsta väglag på många år jag åkt 

hem i. 

Skönt att va hemma helskinnad ska ja bara säga. Börjar inte jobbet förän 12.00 i morgon och ska de väl vara plogat.


Tjing...


 


Morrrr...


Morrr. Nu har jag varit till tandläkaren igen. Bara 4 veckor sen sist.
Bet av en tand i fredags. Visserligen är den längst bak, men man vet ju inte när nästa rasar.
Lika bra att fixa till den. Ny krona ska de bli och en massa tusenlappar kan ja tro.
Just nu är jag bedövad halva ansiktet, men de går väl över. Ont brukar de ju bli som attan efter 
i alla fall, men borra utan bedövning  de går ja inte med på.

Kl. 16.30 är det jobb igen. Skönt att slippa börja kl. 14 som jag oftast gör på min heltid. 
Fixar lite mat som jag ska äta när den värsta bedövningen släppt. Fläskkotlett blir de idag.

Tjingeling. 


1års dag...Idag fyller min blogg 1 år. Grattis. Fnizz.

Inte kunde jag tro för 1 år sedan, vad som jag skulle komma att skriva om under året.
Bröstcanser va ju inte de man trodde skulle kunna drabba en. Tur man inte vet vad livet har
framför sig.

Jobbar fr.om idag 50%. Har hitills gått bra. Måtte det bli så även framöver.


Gamla bilder...

   Jag nån gång i börjn av 60-talet.

Fick en DVD skiva av min kusin för ett tag sen. Fick för mig att titta på gamla bilder sen jag var liten. Mina föräldrar och annan släkt. Får nästan tårar i ögonen för de är ite många som lever än idag av dom.

                                              

Morfar och mormor med sina 5 flickor.                                  
Min mamma längst till vänster.                           

 
Mina fyra mostrar och min mamma Hildeborg längst fram till vänster.
                                             
 
   Min pappa i mitten, morfar och moster Märta. Kan vara ett kusinbarn med röd mössa.

Lördag morgon...


Veckan varit som vanligt. Gått bra att jobba 25%. Nu är det 50% som gäller från måndag till sista mars.
Får se hur de kommer att gå.

Vädrets makter skulle man kunna rå på just nu. Grått och snö med regn om vartannat. Längtar så till att få se solen.
Kunna sitta i lä nån stans och bara njuta av dess varma strålar.

Katten Cesar har börjat sin vanliga nattjakt redan. Han har inte varit inne nån hel natt sen de varit runt noll grader ute nattetid. Sover som en utslagen på dagen. Klart han måste ta igen sig till nattens jakt. Grannens kisse Nisse och han kom in vid 06.00 ca idag. De sover som stockar båda två nu. Måste meddela grannen att hennes fyrbenting sover här, så hon inte blir orolig.

Må så gott alla.

Behandling och ny medicin...

Idag var det Herceptinbehandling kl 10.00. Allt gick bra. Var lite orolig att de skulle skjutas upp för att jag blev förkyld i helgen igen. Ringde Onken igår för råd. SSK pratade med dagjouren som sa att hade jag inte feber eller kände nån infektion på G så var de OK.
Min vanliga sköterska Jessica var inte där idag. Fick en annan som jag träffade på strålen före jul. De går runt på de olika avd. som strål och cytostatikamottagningen i olika perioder. SSK idag läste i min journal om att mina leder var så onda. Jag berättade att den tablett jag skulle ta X 3 inte gick så bra för magen gillade den inte. (Kan ta max 1 tab om dan). Hon skulle prata med jouren om de.

Kom hem från USÖ vid 12.30 tiden. Fixade mat lite snabbt sen iväg till jobbet till kl. 14.00. När klockan närmade sig 16 ringer min mobil som jag upplyst mina kamrater om att jag var tvungen att få ha på. Mathias Elmlund ringer från Onken. Jag får berätta om mina problem. Han skriver ut en ny tablett som jag ska kunna ta 1x3. Hoppas, hoppas de hjälper bättre än de förra och att magen håller. Magkatarr är inget skoj.

Nu är det jobb 2 till 3 timmar ända till torsdag.
På torsdag eftermiddag ska jag göra nått jag inte gjort sen i början av Augusti. KLIPPA HÅRET. Jippiiiiiii.
Kusin som har frisering ska putsa till frissan en aning. Ser förskräcklig ut i nacken b.la. Hon behöver ta rakmaskinen där. Skulle vist ta nått på hela håret också. Klippa lite på de sjuka som håller på att växa ut de också så de friska lättare kom fram, sa hon. Ja vet inte hur de ska gå till men de vet säkert kussa bättre än jag. Hon ska färga ögonbrynen lite också så de blir lite mer markerande. Blir nog bra. Kul att få bli lite ompysslad för en stund.

Må så gott alla. Tjingeling


Förkylt igen...

Fy attan, nu är jag förkyld igen.
Tålde vist inte att komma tillbaka till de gamla.
Lite märkligt att jag måste bli snorig igen va ju de för bara några veckor sen. Bara förkyld 1 gång under behandlingen på 18 veckor med cellgifterna. Då ska man ju vara så infektionskänslig. I och för sig så hade ja ju andra infektioner, men inte snuva

Denna vecka på jobbet varit jätterolig. Klart att jag tycker de som varit borta så länge. Mina kamrater har nog inte samma arbetslust som jag.
Jobbade kväll i torsdags. Då skulle jag duscha en tant, innan hon skulle gå till sängs för natten. När jag var klar så trodde jag ryggen skulle gå av. Inte van att stå en aning frammåtlutad. Dessa muskler har inte varit igång med sånna uppgifter på länge. Hum kan de va träningsvärk måntro eller latmasken ? HI hI.
Var lite synd om mina kamrater som fick springa som skållade råttor på rum där jag vatt och ge pensionären sin nattmedicin. Har ingen delegation kvar på att ge varken tabletter, insulin eller ögondroppar. SSK som är hos oss är på semester. Kommer tillbaka denna vecka som kommer. Får höra med henne vad hon säger om att skriva en delegation så snart hon kan.

På måndag är det dax för Herceptinet på Onkologen igen. Oj vad veckorna går fort.

Hoppas nu bara att jag kan få de för att jag är förkyld. Förra gången sa dom att hade man inte feber var de ingen fara.
Ska ringa Onkologavdelningen i morgon och fråga för säkerhets skull igen. Ska vara på USÖ kl 10.00 och då har jag lite svårt att hinna med att ringa. Måste nästan åka hemmifrån vid 8.45 för att hinna in, få parkering med bilen. De öppnar telefonförfrågningar 8.30 men är jag inte först så blir jag så nervös att inte hinna in som jag ska.

Ha en skön Lördagskväll alla som tittar in.
Första arbetsdagen...

Jippiiiii. Första arbetsdagen på 8 månader. Ja arbetsdag va väll att i, men 3 timmar i alla fall.

Det kändes otroligt kul att få åka till jobbet igen efter 8 månader. Vist har jag varit där under tiden, men då bara för att hälsa på.
Fick varsin kram av två farbröder. De hade tårar i ögonen båda två när de fick se mig. O va de värmde att jag var välkommen igen.
En tant som har afasi (talsvårigheter, kan nästan inte säga mer än nått enstaka ord) sa mitt efternamn helt klart och tydligt. Ett stort, stort leende fanns i hennes ansikte. Både Angelica och jag som var hos henne blev förstummade när hon sa vad jag heter. Helt otroligt.

Jag hjälpte till att ta upp några gamla som låg och vilade på middagsmaten till kaffet kl. 15.00 ca. Vid 16.00 tiden började vi ta upp de som inte kommit upp tidigare. Tackterna sitter i hur jag ska göra. Trodde jag skulle vara mer ringrostig än vad jag var. Började t.om att säga till kamraten på ett rum om hur hon skulle hjälpa en tant upp på bästa sätt. Jag är ju förflyttningsinstruktör så jag ska ju veta hur. Kanonbra du är tillbaka så vi inte glömmer oss, sa kompisen.
I morgon är det 7.00 - 9.00 som gäller. Då blir de nog lite tuffare än idag.
Fönster...

Jag har inget om veckans fönster på min blogg, men tänkte bara visa mina nya sovrumsgardiner. Blev int nöjd med dom men va ska man göra. Kan ju inte bara lägga dom på hög. Får se om de följer efter lite bättre sen jag fått tvätta dom 1 gång.  Får i alla fall sitta uppe nu ett tag.Cesar vilar ut i husses säng. Har varit ute hela natten.
Låg i sitt lilla hus på altan när jag vakna i morse. Ska visa de en annan gång.Idag är sista dagen innan jag ska börja jobba. Känner mig jätte laddad. Bara allt inte nu går åt pipan med att de inte blir för tungt.
Hoppas, hoppas att de funkar.

Skriver snart om hur de var att komma tillbaka till kneget.
Tjingeling

RSS 2.0