Nu tappar jag håret !!!

      
Såhär ser jag ut när jag strålas. Strålningskameran i bakrunden. En skyddande mask som sitter så hårt fastspänd att jag inte kan röra huvudet en millimeter. Skulle man lida av panik gock det inte utan lugnande mediciner säger tjejjerna på strålen. Mig bekommer de inte nått. Ligger max 5 till 7min. med masken på. Jag är tålig.

I kväll kommer kusin som har damfissa här i stan och ska klippa till min peruk jag tagit ut för ca 14 dagar sedan.
När jag kammade mig i morse blev hela borsten full. Ligger hår över allt nu. T.om fastnar i munnen.
Hon får bestämma vad som jag skall göra men tycker nog att de är lika bra raka av de. Efter strlåns slut ska de ju komma tillbaka har det sakts. Kanske inte där de nu ska stråla de sista 5 gångerna på tumören, men vad gör de bara jag blir bra. Baggateller.

Måste leta på mitt huckle jag hade sist på mig. Det vart kallt inne utan hår.

Kramar till er som tittar in

Strålningsveckor börjat !!!

Nu har jag fått 6 beh. på hela hjärnan av 10 st. Detta för att elliminera spridningsrisk. Efter de ska jag få 5 st enbart på tumören för att krympa den. Hoppas av hela mitt hjärta att den försvinner för alltid nu.

Har varit mycket trött av behandlingarna nu i veckan. Var först igår fred. som jag tycker att både jag och benet är lite bättre. Fått stickningar i lill och ringfinger på den sjuka sidan, men skulle säga till om det blev värre. Är nog kortisonökning som gäller då. Får se hur jag kommer att må när det blir strål på enbart idioten i huvudet. Ska fråga ssk på måndag om de kan vet vad som kan hända. Strålen på den är inte varje dag, utan varannan. Lite skönt de också. 

Har inte ännu börjat tappa håret som de sa att de kunde bli, men där de ska strålas enbart va troligt att de skulle bli. Ja, ja vad gör de bara jag blir frisk.

Idag är de lite småsnöigt i södra Närke. Maken jobbar så jag är ensam till ca 15.00. Han kör buss åt Länstrafiken så jag hoppas att det inte är halt på vägarna.  

Under förmiddagen kommer svåger och svägerska från Värmland på en blixtvisit. Ska hälsa på goda vänner som även vi känner. Synd att bröderna inte hinner träffas, men allt går inte i lås med jobb och fritid alltid.

I kväll är vi bjudna på grannflickans 25 års kallas. Ska bli så kul att få se vanliga mäniskor som inte är sjuka för en gångs skull. Hoppas bara att jag inte blir allergisk, för festen är i ett ridhus i dess kaffeteria. Tror de går bra för jag äter ju kortisontabletter. Dessa har jag annars om jag skulle få nån reaktion för nått jag inte tål.

Detta var lite om de senaste som hänt. 
Sitter ofta vid dena maskin. Kan inte samla mig tillså mycket att göra. Läsa går sådår. Tankarna flyger ofta iväg och då får jag börja om. Ligger jag och läser så kommer ofta Johan Blund och hälsar på en stund. Är ju också bra för min kropp att få vila.

Tar en dag i sänder. Detta får ta tid men FRISK igen ska jag bli. Tro inget annat för jag tor de.

Kramar Stina.
 

Nu är strålen på G !!!

Var i tisdags inne till simulatorkameran. Strålarna ställs in på dator så personalen kan sköta kameran från ett manöverrum. Var lite jobbigt att ligga still i ca 40 min men de gick.

Innan jag skulle åka hem säger ssk på strålen att jag ska ha 10 beh. på hela hjärnan först och sedan 5 st enbart på tumören. Jag blev alldeles stum. Detta har ingen av oss fått vetskap om fast vi frågade DR på Onken hur de skulle gå till.

Grät o grät hela kvällen. Undrade om vi fattat fel. Fler tumörer eller är det fel patient de hade papper på. Ringer på morgonen vid 8.00 ca till Onken och vill ha en förklaring

Läkaren vi pratade med på torsdagen innan ringde upp och sa att detta är rutin för att de inte ska vara nån spridningsrisk.  Konstigt att ni inte berättar som det är utan man ska få överraskningar hela tiden svara de jag han. Detta fick jag däremot inget svar på. Ja ja.

SSK på strålen sa att denna behandling är rutin. Ovanligt med nått annat. VARFÖR KAN DE SOM ÄR EXPERTER inte säga som det är till människor som är sjuka och oroliga in till bristningsgränsen utan att man ska få extra att fundera på hela tiden. Ringa få veta. Vänta att nån ringer upp och förklarar.

Var inne på 1.a behandlingen igår onsd. Gick bra. Idag också. Fick komma in nästan 5 minuter innan jag skulle vara inne. Beh. tog allt som allt ca 15 min med inställning av allt de gör för att britsen jag ligger på bl.a ska vara i rätt höjd från kameran. Elektroder sätter de på masken och mäter strålen med också. Måste ju bli rätt.

Skönt att de rullar på nu. Hoppas att jag inte får för mycket biverkningar från detta nu. Typ en massa huvudvärk för då måste jag höjja kortisonet och de vill jag inte för jag
börjar redan se ut som en fotboll i ansiktet. Ja i och för sig strunt samma bara de idioterna i min kropp försvinner så gör de inget.

Skriver igen snart om läget-

Äntligen är det nått på gång !!!

4/11.
Igår var jag inne till Strålbehandlingen för att de skulle göra en mask efter mitt ansikte för strålningen som skall börja på Onsd. nästa vecka. Var lite kymogt när de la över ett varmt gummiark som skulle stelna efter ansiktet. Det gick bra i alla fall.

Efter detta skulle jag upp till avd. 85 Onkologen och träffa läkare där. Fick vänta på han i ca 2 timmar. Trodde jag skulle krypa ur skinnet av oro. Såg läkaren ett antal gånger min inte kom ha till oss och tog oss med till nått samtalsrum inte. Till slut kom en tjej som jobbade där och sa att nu har jag sakt åt DR att ni setat här så länge.
Då gick det undan. Han berättade att det är samma canser som sist. Bra eller dåligt vet jag ej men så är det.
Ska efter 14 st strålbeh. få cellgift i tablettform morgon och kväll i 14 dagar sen uppehåll en vecka. Hur många sådana intervaller sa han ej, men blir läkarbesök innan det startar så det lär jag nog få veta. Benets funktion var så olika från person till person hur fort ev. rörelseförmåga skulle komma tillbaka. Kunde ta veckor, månader innan nått hände. Vissa skador som aldrig kommer åter trodde han redan var bestående, men vad gör de bara jag får leva och bli frisk. Träning måste göra en del också.
Tumörerna ska krympas med cytostatika innan bröstet tas bort för det skulle bli för tufft för kroppen med en operation också nu. Förståeligt.

Nu börjar min resa jag väntat på så länge. Tycker det dröjt ut på tiden. Cansern bara äter och äter på mig och inget stoppar den.

Har fått sängt kortisondos fr.om idag. Ska ta 10 st på morgonen istället för 6x2 är ju så speedad. Sover varken dag eller natt. Om det blev problem med svullnad under tiden på strålen med miskad dos skulle jag säga till där. Kunde bli svullnad igen när de strålar. Löser sig de också.

Känns bra att nått händer nu.

Kram alla som läser.


Väntar o väntar !!!

2/11 Har inget hört om ev. provsvar o om behandling. Provet som togs i Onsdags förra veckan skulle jag få svar på i början av denna.
Att allt ska gå så långsamt.

Igår fick jag en tur med snälla grannen Vivi-Anne ner på stan. Hon baxa ut mig med rullstolen ut för rampen. Fick ta vår bil då en rullstol ligger där hela tiden. Var på ett fik o smörjde kråset. Sen till en klädaffär och betalade 2 jumprar jag lnade med hem i Lördags du maken var med mig o´ch drog runt bland alla kullerstenar på torget. Ingen rolig färd kan jag säga. Vivan fixade in mig till stans skoaffär också. Fick tag i ett par kängor med gosigt skinn i som det är dragkedja på bägge sidor om typ vriste. Tror de blev bra. Måste kunna klä mig själv om de blir strålbeh. på USÖ. ar fått påskrift av Läkare för sjuktaxi hemmifrån o in. Skönt för då behöver inte maken ställa upp alltid.

Skriver mera när jag vet nått här.
Kram alla.RSS 2.0