Livet måste gå vidare !!!

28/10-10

Var igår till USÖ för provtagning av tumören vid bröstbenet. Var så orolig innan men Anders var med mig hela tiden och höll min hand.Fick bedövning så de va okej. Undrar vad det sKa visa. Fick prata med Jana Onkologläkare innan jag fick åka hem. Om det är samma sorts canser som sist ska de börja att stråla den i huvudet först sedan bört med de sista bröstet och sedan cellgifter igen. Allt detta bara löst prat ännu. Får mer besked senare. Skönt att de börfar röra på sig i alla fall.

Nog om detta för nu:

I lördags kom min bästa vän och hjälpte mig att ta tag i massa dammråttor. Bytte gardiner i sovrummet. Gjorde badrummet kemiskt rent. O va det kändes i hjärteroten. Hennes man och min hjälptes åt att dammsuga hela huset t.om bottenvåningen. Innan de skulle åka hem så åt vi Ewas hemmagjorda Pitzza hon hade med sig. Vi älskar att få den när vi varit på besök hos dom. Den var underbart god. Det var länge sedan jag åt så mycket som då.

Inte nog med de. I Måndags kom min kussin somm bor här i stan och tvättade köksfönstren utan o innan. Bytte även där gardiner och mattan under bordet. Nu känns allt lite bättre igen. Slippa se blommiga sommargardiner sitta uppe.
Tänk va skönt med vänner som vill hjälpa lilla ynkliga mig.

Kramar till er som tittar in.


Varför !!!

Har inga ord för min sjukdom. Hittat 2 tumörer till. En i bröstkorgsväggen och en i de andra bröstet. Inte nog med det. Onken ringde igår  22/10 på fm. o sa att jag skulle komma in så snart jag kunde för de ville ha en ny lungröntgen. Trodde jag hade proppar i båda lungorna. Ville kolla upp de igen.

Jo vist så var de. Har inte känt av de med typ tungandning. Var vanligt med de vid tumörsjukdommar. Tar Fragminsprutor själv i magen hemma för de.

Prov skall tas på måndag el. tisdag på tumören i bröstkorgsväggen. Svar på de i slutet av veckan. Då blir de nog tid för operation av bröstet också. Bort med de om jag bara blir frisk.
Hjärnt. vet jag inte vad de skall göra med. Alla svar skulle komma först sas det på de andra.

Nu käns det tufft av bara sjutton. Mycket värre än förra gången. Ska jag fixa detta igen eller ?
Måste. Vill ha många många brölloppsdagar till i livet.
15/10 !!!

Livet är tufft. Orkar inte med så mycket här, men ska försöka emellanåt.

Tre röntgenundersökningar 3 dagar i rad nästa vecka. Måste ha dessa innan de kan ta ställning vad som de ska göra med mig. Har ont över allt tycker jag så ja innbillar mig att jag är full av skiten.

Mycket telefonsamtal och besök har det varit till o från. Kan va jobbigt de också. Gubben jobbar hela dagn till 19.00 i kväll. Blev glad för en stund sedan för då ringde Carina att hon ska komma. Hon hade de tufft också för 2 år sedan. Opereat ett bröst hon med men klarade sig utan behandlingar efteråt. Var ett stöd för mig sist. En lugn och sansad person som jag gillar mycket. Tycker om sådana som ringer och frågar om hur jagmår. Orkar du med ett besök. Vill du vi ska göra något. Åka ut och åka i bilen eller vad som hellst. Vi får se vad vi hittar på.

Kramar på er som tittar in här.

9/10-10 !!!

Fått tid för magnet o skiktröngen nästa vecka. Inga dagar spikade vet att de ska bli. Kan även bli en resa till Uppsala för provtagning av tumören så de vet va det är för sort.
Kan va spridning av den gamla bröstcansern eller en ny sort. Finns de mer skit i kroppen eller ???

Har gråtit massor i veckan. Undrar om de kan finnas så många kvar, men de fylls ju på hela tiden.

Kommer att skriva här när jag orkar o kan. LIVET ÄR TUFFT NU. Jag känner mig som de gamla jag jobbat med i alla år. Hjälplös. Inte kunna så mycket själv utan måste be om hjälp.

Ett nytt trauma igen för oss gubben och mig. Trodde livet skulle rulla på när vi hade en så fin dag i sommras. Jag blev fru Löfstrand efter 19 år som sambos. Kanske var nån mening med det också.

Kramar Stina

Sjuk igen !!

Trodde inte jag skulle behöva ta upp min sjukblogg igen, men så är det nu.

Fick i måndags 4 okt. -10 reda på att jag har hjärntumör.
Började omkring första sep. med att få ofrivilliga rörelser i höger fot. Läkaren på AVC sa bara att de kom från ryggen. Andra besöket hos han frågade han om jag ville bli sjukskriven. Ingen kontroll av mitt ben alls.  Skulle berätta själv vilka prover jag ville ha tagna. Jag är ingen läkare svarade jag bara. Viket pucko.

Fick själv ta tag i att få en utredning. Fick en remiss av en annan jättego läkare på AVC till neurologen. Det var där som det vart konstaterat efter Datortomografi eller vad det heter.

Fick åka hem i chock. Ringde hela tisdagen till onken om de fått min remis från neurologen men icke. Konstigt i dessa datatider.
Igår em. fick jag tag i en ssk som skulle haft en fet smäll. Blev sur för att jag bara ringde onken skulle ringa neurologen istället. Sa att jag gjort de, menfick bara vresigt svar tillbaka att här finns det inget iaf.

Efter ca 15 min. ringer en DR från onken som jag haft tidigare och säger att hon fått en kopia från neurologen på remissen till onken. Hon hade skickat recept till apoteket med kortisontabl. för att svullnaden kring tumören skulle dämpas tills vidare. Mina röntgenplåtar skulle diskuteras i morgon fredag av flera läkare, men de såg ut som om det skulle bli strålning i först skedet efter vad hon sa på telefon.

Får vänta och se tiden ann vad som ska hända.


RSS 2.0