Magproblem !

Inte gjort så mycket några dar nu. Har haft så svårt att få gå på toa. Medicinerna ja fått av Onken vill inte hjälpa. Som en uppblåst ballong. Inte alls trevligt. Hela kroppen mår ju dåligt då magen krånglar. Ska försöka skärpa till mig med promenader. Kan ju inte bli sämre av de i alla fall. Ska åka till affären köpa torkade plommon, se om de kan göra nått.
Undrar om inte peruken börjar att  ramla av snart. Känns konstigt under håret. Ja ja låt täckelsen falla. Hi hi. Vet ju att de ska ske. Mår ganska bra annars, trotts att de varit så varmt.
Kramar till alla. S

32,5 !

Vilken dag! Värmerekord i Örebro sas de på nyheterna i kväll. 6 mil söder om var de 31,8 sa grannen till oss. Helt otroligt. Det kom upp så mörka moln från norr men ingen åska och regn i Askersund inte. Ett åskdunder hörde vi bara. Fins vist inget regn att få här. Gubben vill ha lite så dillen överlever tills vi ska fiska kräftor. 95 kr kilot tar de på torget i år. De blir dyrt att hålla på att köpa hela hösten.

Har mått rätt så bra i helgen. Handen har svullnat lite. Får se hur de blir med de framöver. Får väl ringa onken om de håller på. Övningarna hjälper inte fullt ut.


Lördagskväll på Vättern och Kungsholmen !

                                                                 


                     

Lite sommarbilder från en underbar kväll med grannarna, deras dotter och måg på Vättern. Vi grillade, tog oss lite svalkande dryck och hade de så jättemysigt. Kom inte iland förän kl. var 23 ca. Kramar S

Mår lite bättre idag !

O va skönt. Känner mig inte så trött och ont i kroppen som förut. Magen är inte helt OK, men har i alla fall varit på och fåå gjort lite mer än igår. Ska ta fler droppar till kvällen så va de välll sjutton om de inte ska komma ut.

Gubben hade sovmorgon idag. 11.10 till 19.00 så vi kunde prata lite för en gångs skull utan telefonkontakt. Inte kul för han heller att jobba och jag mår pyton.

Min snälla granne " lillmamma " kom med färska bullar. En påse till gubben som va lite mer brända, dessa till Löken, den andra till dig, namnsdagsbullar.  Ett glas mjölk och en bulle högg jag för att testa innan de kom i frysen. Supergoda. M m m.

Solen skiner 25 gr minst i skuggan. Ska sätta el lägga mig på altan med en bok. Bara lata mig. Käns knepigt, men de måste få va så. Kramar S

Lite risig !

Idag fick jag ringa Onken om att jag har svamp i munnen. Så äckligt. Har inte vatt på toa  och gjort nått ordentligt sen innan cellstarten. Som en uppblåst ballong i magen. Sak ta pulver på morgonen Laxdr. till kvällen. Ja ha nu har man blivit en sån pankis som man jobbar med. Medel för att kunna gå på toa. Piller för magsyra och svamp.  Tur att de inte är bestående livet ut hoppas jag.

Vid middagstid ringer en arbetskamrat och hennes Helgbo. De kommer till mig och fikar. Å vad jag blev glad. Kattan å Pelle är så snälla och rara. Man blir glad av att bara se dom.

Lillmammas Nisse  låg hos mig en stund på fm. och sov. När jag kom ifrån källare i trappen hör jag nån som hulkar. NEJ. Han hade spytt i sambons säng. Överkastet och täcket i tvätt.  Tur att de är torkväder idag. De gör inget, han är en oavlönad socialarbetare säger sambon och jag. Vill han ha mat så får de bli lönen. Ha ha. Väldigt social och gosig om han vill. Verkar va mera nu. Om han kanske känner att jag är sjuk. Kramen

Funderingar !

Igår var jag till frissan på USÖ och fick en peruk. En väninna var med som smakråd. Hon tyckte de blev som jag har håret nu, men ja vet inte de ja. Skönt att ha nån när den riktiga peruken faller av.
Ska ringa in till onken idag och höra mig för om ev.  tappa ur vätska där tutten setat. Har en extra käns de under armålan. De spänner och svider mitt på bröstet i skinnnet frampå eftermiddagen, kvällen som attan. DR ville inte så gärna tappa mer nu efter jag börjat behandlingen. Infektionsrisken. Jag måste i alla fall fråga dom om råd idag. Om de blir av idag så får jag ju stå ut resten av tiden. Idag var sista dagen sa DR att kunna tappa för runt 8e dagen efter beh. blir ja mer å mer känslig. Kroppen tar väll hand om de till slut kan ja tro, men hu de lär dröjja.

Var så jättetrött igår när vi va påväg hem från Örebro. Ont i hela kroppen. Ville bara sova, men de gick inte. Myror i hela kroppen. Vet ju att de blir så men jag är inte van än eller nått ditåt. Vill kunna göra de jag vill. Ta hand om huset, städa laga mat, tvätta, stryka men den jäkla armen får ju inte överansträngas. Dammråttorna rullar i hallen och köket såg ja igår, men ja struntar i dom just nu i alla fall.   Kramen

Söndag !

Tack lillamamma för igår kväll. Var så trevligt att kunna följa med ner på stan och kolla på alla bilarna. De luckta pyton av alla avgaser, men trevligt ändå. Trodda aldrig ja skule orka , men de va skönt komma ut en stund.

Mår skapligt idag ochså. Lossnar lite skinnflagot i munnen. Mat och dryck smakar inte riktigt som tidigare, men inget att gnälla för. Synd bara att kaffet inte smakar OK men de dricker jag ändå. He He. Har haft lite diarre i em. men skulle ta Laxoberaldr. till kvällen en DR. Ska nog inte ta i kväll i alla fall för att se hur de är i morn. Jag springer inte på toa varje dag annars, Så ska prova med att inte ta idag. Varannan kanske.
Det ja lider mest av nu är att de spänner så  där tutten setat, och ut mot armålan. Kan inte ha BHn på mig. Ser ju konstig ut utan protesen, men strunt samma bara Katten och jag hemma. Skulle ju inte få tömma nu när jag är mer infektionstjänslig. Senast Tisd. em skulle jag få göra de en. DR på onkologen. Får se hur jag gör om jag ringer in på Tisd. fm. om han kan titta på de, mitt välbefinnande är ju viktigt de ochså. Men, men får väll stå ut är ju långt kvar med Cellgiftet å då blir inget tappande av i alla fall.

Gubben jobbar till 22 i kväll. Ska göra nått lättare mataktigt tills dess. Vi ska ta nått alkoholaktigt då till. Han är ledig i morgon så då är det OK för oss båda. Kramen S

Nu är jag igång !

Ja ha nu är jag igång med min resa till ett friskt liv.
Var så jätteorolig innan gårdagen, men hade som vanligt oroat mig i onödan. Kom int till USÖ ca kl. 7.45. Blev varmt mottagen av Ingrid som skulle ha hand om i på dan.
Fick ett x antal mml koksaltslösning först innan hon satte Herseptinet. Allt detta tog ca 2tim. Kände ingenting av några biverkningar förutom att pulsen va hög. Men de va inget konstigt sa hon. Fick sen vänta 2 tim igen innan jag fick Taxotermet. Anders var ute på stan och hämtade mat vi åt ute på altan, som var alldeles utaför avdelningen. 12.45 satte hon droppet som tog ca 1 tim. Kände inget av nått då heller. Biverkningar kunde komma på en gång sa hon, men icke. Fick lämna avd. ca halv 3 för att åka hem. Å va de va skönt. Fick lite piller med mig hem för illamående ifall. Lite nagelack olja, och handkrem till handerna i en förpackning. Naglarna kan bli sköra och lika nagelbanden. Viktigt att jag sköter de. En rekvisition för att få ut en peruk hos frissan på lassarett. Den har stängt till måndag, men jag ska ringa dit kl. 09.00 så jag får komma så snart jag får till veckan. Pratade med kusin som är frissa här i stan igår kväll. Är jag inte nöjd med klippningen av den ska hon hjälpa mig. Hon vet ju exakt hur jag vill ha håret. De blir nog de värsta när de faller. Uff å tvi.
Som sakt mår som vanligt idag ochså, om de är för att jag äter kortison eller ej de vet ja inte, men efter i kväll när jag tagit sista dosen av de, visar de sig nog.
På förmiddagen kommer min kusin att komma och vara ett tag  hos mig. Anders jobbar ju hela helgen. Vi ska ut på stan en sväng. Kolla lite i de affärer vi har. Äta lite mat. Kolla på gamla bilar som det är utställning på i helgen. Till kvällen Krusar de runt, med fylla och avgasångor som en hinna över hela sydnärke. Får se hur jag mår och vad Anders känner för lite senare i kväll om vi går ner och titta på de.
Nej nu är de bäst ja börja röjja lite inna kussa kommer. Bädda ta lite lätt med draken så inte dammråttorna anfaller henne. Ta mediciner, dricka vatten som en kamel, men inte för mycke idag på fm. om vi ska springa på stan.
Jag hör av mig igen. Kramar till alla.

I morgon är de dax !

Sitter här vid datorn. Vet inte vad jag ska hitta på. Äter kortison innan behandlingen i morgon. DR sa att ja skulle bli pigg av de. De stämmer. skulle kunna göra vad som hellst nu, men den jävla armen är ju till besvär. Får ju inte göra nått med den just. Inte lyfta tungt, hushållsarbete  va inte bra de heller. Va FAN vänstern kan ju inte göra allt. Måste ta reda på kite mer av sjuka gymnasten. Fick inte den uppfattningen mer än att ja inte skulle lyfta tungt, bära kassar med varor, statiskt arbete. ja ja de ordnar sig med de, bara de bli till de bästa med behandlingen.
Fick tel. från min kussin i kväll. Hon kommer till mig på Lördag fm. för Anders jobbar hela helgen. Är borta hela lörd. till 19.00 ca. Sönd. från ca 9.00 till 22.00. Då har ja min bästa granne, "lillmamma" som ja kallar henne, att tjata på.
 Så här såg ja ut när vi åkte hem från Turkiet i höstas. Ser sur ut, för det var tråkigt att åka hem. Känne mig som då Nu. Kramar

Uppskjutet !

Behandlingen blev uppskjuten till Fredag. Skulle äta corticon 1 dag innan. Var inne och tappade i måndags igen, men känner att de skulle behövas nu igen. DR sa idag att de vill inte göra de nått mer för infektionsriskens skull. Hjälp hur ska de bli då ?. Siv som tappade förra veckan på Kirurgmott. sa att de gjorde onkologläkarna, men de stämmer ju inte enligt i DR ja träffade idag. Kan inte ha BHn på mig, de bara spränger under armen. Ska ev. ringa i morgon och fråga el. ochså får ja väl stå ut till fredag och fråga då. Kramar till alla som läser.

Snart dax !

Oj nu är det snart dax att börja min Cancerresa till att bri frisk. På torsdag 17 juli. Är så orolig hur jag kommer att må. Har ju läst att det är inviduellt och de vet jag ju igentligen men jag kan inte tänka klart just nu. Mest oroligt och rädd är jag när håret faller. USÖs frissa har sem.stängt till råga på allt ochså. Öppnar den 21 juli om jag inte läst fel. Måste ringa dit  då och se om jag kan få komma in till dom så snart som möjligt och få utprovad en  peruk. Vet inte nu om jag kommer att använda den så mycket, men här hemma kan jag kanske va utan i alla fall. Varför varför måste vi som drabbas av cancer  drabbas. Varför måste den finnas. Är de ett tack till oss för vi gjort nått orätt i de friska livet. Nej naturigtvis är de inte så, men man kan ju fundera. Kramar

Längtar till jobbet!

  Sitter och tittar på lite kort på datorn. Å vad jag längtar till jobbet och de flesta av de gamla pluss mina arbetskamrater. Det här är Stina, som är halvsidesförlamad i höger sida. Hon är enastående med att klara sig själv. Tar sig hur lätt som hellst i och ur till och från rullstol och säng med ett lätt stöd av oss. Angelica som sitter bredvid är en arbetskamrat som jag saknar mycket. På detta kort har Stina bjudit in oss som jobbar på em.fika. Gulligt. Kramar

Hoppas de funkar !

Vet inte vad som hände, men fick ta bort MSN och inst. igen. Verkar som de funkar igen.

Fick ringa vårdcentralen idag. Vaknade med ett vänsteröga som var igenmurat. Märkte igår att de va nått fel. Lite svullen ont som FN i halva ansiktet. Började att få vartrådar i ögat innan jag la mig. Blev rekomenderad av SSK som ringde att ta den intellegenta tab. Ipren x3 Och köpa Noviform salva på apoteket. Någon ska ringa upp efter kl 08.00 i morgon bitti och höra hur det är. Om inte bättre skulle jag få komma till en Läkare i morgon. Tack å lov så har de efter att jag 1 gång haft i salvan börjat ge med sig. Är nog fläkten i Varberg i helgen att tacka för detta.
Har idag bar latat mig. Bytt lakan i sängarna, Tvättat och läst ut en bok. Lagat mat till Lilla Gubben kom hem från sitt jobb med alla passagerare han kör på i sitt jobb.
Igår var vi med kompisar till Åtvidaberg och hämtade en båt. Bengt och Ewa har inte drag på nån av sina bilar så Anders som ochså är "båttokig" ställde upp med glatt hjärta att hjälpa till. Vi hade en jättekul eftermiddag och kväll innan vi kom hem igen. En liten udda person som sålde båten, men va gör de. Ewa hade fika och äggmackor med sig till oss. Stannade på en rastplats och njöt av dom och mitt livslexir KAFFE. Vi var inte hemma i Askersund förän vid halv 12 i natt. Anders skulle upp senast halv 5 i morse för han skulle börja jobba 4.55. Jag har inte en susning om när han kom upp. Sov som en stock. Tidningen var intagen och sen hade han hunnit med frukost. De såg ja för han hade inte plockat bort disken efter sig. Ringde han när jag kom upp. Då sa han jag är dötrött.Måste lägga mig en stund efter vi ätit när jag kommer hem. Tänk vad en stund med John Blund gör. Kramar

Datastrul !

Vet inte när jag kan skriva igen. Hör av mig så snart jag kan igen. Kramar

Semesterhelg!

Åkte i fredags till Ullared och GeKås för att göra vårt årliga besök där. Handlade lite el. mycke beror på vad man tycker. Kvittot slutade på 2.700 kr ca. Anders hittade lite saker han ville ha till garaget. Jag köpte lite till hemmet, men inga gardiner som jag brukar. Hade ingen lust med de. Vill veta om jag ska klara av Cancern innan jag köper nått nytt.Är kanske dum, men känner så.Får ju inget med sig som de heter, men de kommer fler gånger i så fall.
Hade hyrt ett rum med kokvrå i Varberg i 2 nätter. Kom fram dit vid 18.30 ca. Ett litet rum var de, men vi klarade oss bra. Var trångt som attan med allt som vi var tvungna att ha med. Solen hade legat på hela eftermiddagen, så de var säkert 35 gr inne. Alla fönster som gick hade vi upp, men förslog inte så mycket.
Efter vi hade vilat oss och tagit varsin Öl, gick vi 10 min. så var vi nere i Centrum. Gick ner till hamnen för att leta reda på en resturang vi ätit på flera gånger tidigare. Den hade bytt ägare sen förra året. Då var de Kineser el Taivaneser som ägde den. De förra hade en buffe med många läckerheter. Dessa som var nu hade vissserligen buffe, men inte alls så mycket och god mat. Mätta blev vi i alla fall. 179 kr st för maten plus 55 kr för en Öl. Ja ja. Inte Askersundspriser.
I Fästningsparken uppträdde Kim Larsen från Danmark. Spelade alla de kända låtarna från hans glans dagar. Var kul att få höra dom igen. Massor av folk ute. Både yngre och äldre. Kom tillbaka till rummet vid 24 ca. Varmt som attan. Försökte sova, men vid 03.00 var jag tvungen att gå ut och sätta mig. Fick panik. Svetten bara rann. Somnade vid 4.30 ca. Sov till 9.30 sen.
Efter frukost gick vi ner på stan. Tittade runt i lite affärer. Gubben ville till hamnen igen. Konstigt. Hade sett båtarna igår, men han kunde ju ha missat någon. Hi hi. Vädret var för varmt för att gå i stan. Köpte 8 hg färska Räkor. Tog bilen ut på Geterön. Hittade jättefina klippor, där vi satte oss att äta och sen solade vi och tog det lugnt i flera timmar.
Halv 4 ringer en kompis till Anders och hans sambo. De är påväg mot Varberg. Fick tel.nr till turistbyron av oss. Vid 19 tiden ringer de att de bor på vandrarhem söder om oss. Anders lotsade dom till oss via telefonen. De va med upp där vi bestämde att vi ska gå ut och äta tillsammans. En underbar kväll, varmt och skönt. God mat, trevligt sällskap och mycket skratt. En lika jobbig natt till blev de med för varmt att sova. Fick sitta ute igen.
Startat mot Askersund vid 11.00 tiden. Halvmulet väder. Vid Vara började de att regna nått kopiöst. Var länge sedan vi vatt med om de både gubben och jag. Fick krypa fram i 40 50 km ända till Skara.
Var hemma ca 16 där lillmamma sett till att Cesar var kvar inne tills vi kom hem. Han blev nog glad för han sprang ut och in hela kvällen sen. Ville bara gosa med sin mamma. H i hi.
Tog en sömntablett vid 23, somna som en stock. Vakna halv 9 idag. Skönt. Hade behövt åka n till USÖ och tappat idag , men orkade inte. Åker i morgon bitti i stället. Har svårt ha BHn på mig idag, men va gör de. Bara Cesar och jag hemma. Gubben jobbar och han gör de de samma med eller utan två utbuktningar fram.

Undrar vad den dagen heter då vi kan åka bort igen? Jag undrar om jag får se Varberg och Västkusten igen? Jag ska göra allt i min makt att de blir så. Jävla Cancer. Kramar Stina


Tuttverkstan!

Var till USÖ idag för att få en bröstprotes istället för den jag fick på AVD. innan jag åkte hem. Nogot gelematterial som käns som ett vanligt bröst. Det va snabba ryck för hon som hade hand om detta gick på semester när jag gick därifrån straxt efter kl 15.00. Ringde i morse och fick tid till i eftermiddag. Konstigt att de gick.

I morgon förmiddag åker vi mot Varberg. Har best. ett rum med pentry för 425 kr natten. Rummet ligger i ett hus som ägs av familjen som bor där. En trappa upp med egen ingång. Låter mysigt. Får se om vi ev. kan hyra 1 natt till. Ska ringa innan vi åker i morgon. Ska försöka att komma in på GeKås i Ullared under Lördagen om de går för alla köer. Ja de visar sig.
Vi vill komma bort ett tag innan min Cancer resa startar på allvar 17 juli med Cellgiftsbeh. Vet ju inte hur jag kommer att må framöver. Min älskling kan behöva se nått annat än gamla Askersund och vägen han kör med bussen Askersund, Hallsberg, Örebro han ochså. Kramar till alla från mig. ( hörs framåt Söndag kv el. Månd. förmiddag).

Titta in på min blogg!

Du som tittar in på min blogg. Ge dig till känna även om du inte har en egen blogg. Vore kul att veta vem du är.
Många kramar till er alla

Canserlivet !

Har idag varit till USÖ och fått svar på min Canser. Cellgift 6 st med 3 veckors mellanrum. Strålning varje dag i 5 veckor. Samtidigt med  strålningen börjar en annan behandling med nått som jag ska ha var 3 e vecka i 1 år.Det var en ovanlig Canserform som de inte hade 1 varje år av på USÖ ens. Det bästa i beskedet  var att de inte fans nått i Lymfan. 16 st körtlar togs bort men var friska.
Om 2 veckor ska min förata cellgiftsbeh. börja sa dom. Ska få kallelse om de. Min Canserresa har börjat mot att jag ska bli frisk.
Min älskade Anders mår inte nått vidare han heller. Har inte så många att prata med som jag. Bara vi kan prata med varandra om allt så ska de nog ordna sig.Kramar


RSS 2.0