Lugna veckan...

Inget nytt just har hänt i veckan.
Var ju inne och fick Antikroppen i måndags. Allt gick bra.
Veckan sen har bara rullat på som vanligt. Varit och tränat kondition hos sjuka gymnasten. Går bra de också, men vist är det jobbigt för den late. HE HE.

Nu i dag har jag börjat känna så konstigt i högerarmen. Utsidan sticker och svider så fort jag rör den. Vet inte va de kan vara för nått. Håller det på så måste jag nog ringa Onken på Måndag och höra med dom. Har sån sveda när jag har behån på mig också. Mitt fram på bröstet där den slutar. Har ju varit så ända sen strålen. Tyckte ett tag att det var bättre men har börjat svida igen.

I kväll ska vi på 20-års kalas. Min bästa väns son fyller i morgon, men de ska ha festen i kväll. Har inte bestämt mig helt om jag ska låta peruken vara kvar hemma idag. I så fall blir det premiär för att gå bort utan. Har ju fått massor av hår tillbaka, men det är ju så kort. Ser ut som en fånge tycker jag, med glasögon i hela ansiktet bara. Ja ja alla vat ju varför så de blir nog utan.

Tänk va tiden går. Lilla Thim fyller redan 20 år. Han storasyster Lena blev 29 år härom veckan. Jag kallar henne min lilla unge och hon mig för sin extramamma. Lenas mamma Ewa jobbar natt så om det är nått hon skulle vilja fråga henne om och hon sover blir det jag som får försöka svara om jag kan, på de hon undrar över. Lite kul de också när gubben och jag inte har några egna barn.

Thim är han i studentmössan.
Lena hans syster i rosarutig skjorta.
Killen i vit skjorta är Lenas sambo Magnus.
Tjejen igämter Thim är hans dåvarande brutta.
Kommer inte ihåg namnet på henne, ty föremålen växlade ofta ett tag,
men nu bor han tillsammans med en jätterar tjej som heter Malin. De va så igår i alla fall. Fnizz

Bloggar igen...

Struntar i vad jag skrev förra inlägget. Bloggar igen.
Vill ju kunna skriva lite när de fins nått att skriva om som jag är van vid. De gamla får va glömt.

I morgon är det dax för 7e behandlingen med antikroppen. Läkarbesök kl. 10.30 Sen träffa Jessica ssk för behandling.
Undrar vad läkaren har att säga till mig ?
Jag har lite frågor i alla fall om hur jag mår med mina leder. Hur jag ska kunna jobba full tid från 1 april som sjuka kassan vill. Kan ju knapt resa mig och gå när jag setat en stund. Händerna gör ont mer eller minfre bara jag ska lyfta nått här hemma. När jag ska hjälpa de gamla då? Ska jag inte ens orka de. Ja bara undrar.
Sjuka kassan som inte vill jag ens ska börja jobba 25 % och sen smyga upp till 50 % efter 16 mars utan köra igång på heltid 1 mars. Ja ja, hon som jag har som kontakt har ju sina bossar över sig de förstår jag men ja bara undrar hur de ska gå.

I går Lördag stod det i våran tidning att Kommunen ska dra ner på 22 helårstjänster under året. Barn och ungdoms och innom äldreomsorgen ( socialen). De ska klara de mesta utan uppsägninga, som genom natutlig avgång.
Jag bara undrar igen hur de ska bli för barnen på dagis och för alla gamla både på boenden och i hemmen.
Blir nog som i sketschen (säkert felstavat) Hur va de här då, ja känner de ja å hur va namnet ja heter Blom. Sen ut genom dörren iväg till nästa. Huvva.


Hur har ni de ute i bloggvärlden? Någon influensa på G. Pratat med min BÄSTA vän. Hon jobbade men tog Alvedon. Gubben hennes låg hemma och va jättesjuk.


Nu ska jag ta mig en broderistund. Tycker myket om att brodera, typ tavlor för tillfället.

Denna har jag nyss gjort färdig, ska bara lämnas in för inramning. ( En målning av carl Larsson ).

  Tjingeling.


Tappat lusten...

Har fått en kommentar om att jag laddat ner bilder, annimationer fel på datorn som jag sedan lagt ut här.
Har sett dessa bilder på andra bloggar, men den som kommenterat hade redan tait bort dessa innan jag gjort de själv. Har inte vatt inne på datorn på några dagar, ty denna kommentar kom redan 19 jan. Bilderna var tydligen från Nyår. Haft lång tid på sig att meddela mig tycker jag.
Självfallet skulle jag tagit bort dom om de varit fel använda. Nu kan jag inte ens kolla vilka de var och gämnföra från andra blogar vad som blev fel. Är  de fler än jag somm laddat ner fel ska dessa också bort.

Nu vet jag inte när jag har lust att skriva här igen. Tycker att jag ska kunna få en chans att rätta till saker själv.
 

Lite dålig på att skriva här...

Jag finns allt kvar här, men ha inte haft så mycket att skriva om. Dagarna rullar på som vanligt.

Var ju inne till Onken i förra veckan och tappade ur vätska ur bröstet igen. Det värsta är att jag måste nog ringa i morgon igen om ett nytt besök där.  Tänkte jag skulle klara mig till måndag 26 jan men de går nog inte. Den 26 ska jag in för min Herseptinbehandling igen. Har även tid för läkarbesök innan. De kostar ju en del att ligga och åka till USÖ stup i ett, men de är nog smällar man får ta. Börjar bli så besvärligt under armen igen. Ska ju fråga på måndag om varför de håller på såhär igen. Om de blev nått efter strålens slut som gör detta. Har så svårt att ligga på natten, så jag ringer nog i morgon.

Inte nog med att jag inte kan ligga för vätskan. I går kväll tog vi en macka, varm choklad, kokt ägg till kvällsmat. 2 timmar efter vi ätit började jag få ont i magen. Mitt i under revbenen. Blev bara värre och värre. Kunde knappt existera. Ja vet ju att jag ibland inte tål ägg för gallan, men är ju så gott nån gång ibland.
Fick gå upp från sängen, gå och gå fram och åter. Va på vippen väcka gubben om att åka till Akuten.
Kom på att jag för tog en UNDERBERG när de va så här besvärligt. Jag tog en flaska 25 ml och provade att lägga mig  igen. Å tack de släppte. Somnade nån timma. Vaknade kl 01.30, va lika ont igen. Upp och tog mig en rackare till. Då äntligen släppte de helt för denna gång. Har inte känt nått av de idag i alla fall.
Ja är de inte de ena så är de de andra.

Misströsta inte ni som är inne och hälsar på hos mig. Jag har blivit så slö med att skriva. Ska skärpa mig.
Kramar till er alla. Tjingeling


Klass 5...Fick några kort bl.a detta av Gulli som sitter längst till vänster framifrån i mittenraden i går kväll.
Vi går i klass 5 tror jag på detta kort.
Jag sitter som nr 2 i mittenraden från vänster bredvid Gulli. Min allra bästa vän Ewa sitter näst längst
ut på samma rad. ÄR VI INTE SÖTA SÅ SÄG.
Fem av oss tjejer har jag kontakt med. Ewa och Ulla jobbr på samma jobb som jag så vi träffas nästan varje
dag, men inte nu förstås när jag är sjukskriven.

Blev så glad att Gulli kunde scanna av dom så jag kunde få dom på datorn. Har ingen sådan själv.
Tack Gulli för korten jag fick. En nostalgisk kväll igår. Mycket vatten har runnit under broarna,
sen vi gick i 5e klass.Kunde inte låta bli ta detta kort också. Klass 3 -  4 tror jag.
Här sitter jag som nr. 3 från höger i främsta raden.
Gulli till höger om mig. Bertil till vänster. Kolla min frissa.
Månne det är blåsten som gör att det står rakt ut på sidorna.

Tjingeling från mig.

USÖ igen...

Idag har jag varit till USÖ och äntligen fått tappa ur vätskan.
Det ringde väll ingen Doktor igår inte. Jag morskade upp mig och ringde idag igen. Sköterskan som svarade gick och sökte han personligen så jag skulle få svar direkt luren. Hon kom åter med ett besked om att kan du vara här kl. 11.00. Ja de kan jag svarade jag. Hade nästan 2 timmar på mig att putsa pälsen och hinna dit in.

Fick vänta ca en halvtimma på Doktorn men de kan ja ha överseende med när han hade hand om jouren idag.
Han fick ut ca 1 dl. Nu käns det så skönt. Jag passade på att fråga varför de börjar nu efter strålningen. De hade han inget bra svar på, men de kunde va såhär i några enstaka fall. Ssk som hjälpte till sa att hon vatt med om ett fall där så lång tid som 2 år efter operationen hade den patienten fått bli tappad också. Var bara jag hörde av mig om det fyllde på sig igen.
Tackar för de, men hoppas jag slipper tänkte jag.

Kära sambon hade linjen till Örebro idag, med att ha matrast där på eftermiddagen. Jag passade på att gå lite i varuhusen innan kl. blev 14.00 då han hade sin rast. Vi träffades på stan och åt mat tillsammans. De händer inte för ofta att vi äter ute, så de va jättetrevligt.

Nu väntar tvättberget.

Må så gått alla. Ha en skön kväll.


Ny vecka igen...

Oj vad fort de går. Redan den 12 Januari.
Tomtarna blivit Nattade i går. Hoppas man får se dom i år igen. Förra året var ju inte så upplyftande just, men de kommer inte tillbaka igen, de måste jag se till.

Ringt Onken idag igen. Lymfvätska i bröstet. Någon läkare ska ringa upp, men ännu har jag inget hört. Hoppas att jag får komma in i morgon för att få bort eländet. SSK som svarade blev tyst när jag berättade att jag varit inne en gång tidigare efter strålningens slut. Var inte vanligt sa hon med detta jag får. Har ju en ovanlig canser så jag fortsätter nog va ovanlig.

Sjuka kassan ringt idag också. Efter 1 Jan. -09 vill dom att jag ska börja jobba redan nu. Sjukk. tyckte Läkaren va ovanligt snäll som hade sjukskrivit mig så länge som till sista Februari. Var regel nu att efter bröstop. sjukskriven 3 veckor. Under cellgiftsbeh. med 3veckorsintervaller 1v.a sjuks. 2 jobba. o.s.v. Under strålning va de beroende på hur lång resväg man hade om man blev sjukskriven alls. Å kära nån om jag inte hade blivit sjukskriven under strålen då hade jag nog gått under. Va ju så himla trött under tiden. Blev värre och värre ju längre veckorna gick. Sjukk. ville också ja skulle börja jobba innan 1 mars om jag kunde. MEN HALLÅ måste ju få upp lite kondis och  ryggmuskler innan. Vill de att jag ska pajja ryggen nu också. Har ju inget lätt jobb heller. Tunga förflyttningar hela dagarna.
Den nya Rigeringens åtgärder mot alla sjukskrivna är väll inget fel, men de får väl kolla vad man är sjukskriven för. Blir så jäkla aaaaaaarg, så nu lämnar jag ämnet.

På fredag 16 Jan. ska jag i alla fall till sjukgymnasten här i stan. Ska få nått program att träna på. Hopas de går bra med de så jag kan börja jobba, inte tidigare än 1 mars. De får säga va de vill om tidigare. SÅ DE SÅ.

Ha en bra fortsatt dag alla.


Julen snart över...

Ja ha nu är det dax att natta tomtarna för denna gång. Har börjat att plocka undan julen idag. Stakar och stjärnor får vara kvar över helgen i alla fall.

Herseptinbeh. i måndags gick bra. Inga bekymmer alls. Nästa gång ska jag ha Läkarkontakt, vad de ska säga el. prata om de vet jag inte. Troligtvis är de om den förtsatta behandlingen när den ska va slut osv.

Carina och jag sprang runt på stan, men huvva va kallt de va. Blåste en aning, så de 10 gr som de va kändes som 20.

Har funderingar på att ringa Onken igen i dag el. i morgon. Tycker att de fyller på vätska igen. Konstigt att inte hålrummet växer igen där bröstet setat. Är ju snart 7 månader sen operationen. Hellre att de fylls på  där än att de går ut i armen, så den blir jättesvullen.

I går kväl var jag till jobbet och hälsade på. Träffade inte så många gamla. De hade redan börjat lagt sig för natten när jag kom vid 19 tiden. Träffade i alla fall 2 farbröder som blev jätteglada. De trodde de såg i syner när det var jag som kom. De värmer i mitt hjärta att de tyckte de var roligt att jag kom. Längtar allt lite till dom.

Ha de gott alla. Tjingeling

Burrr kallt...

Lite för kallt för min del idag i den lilla lilla staden.
Vaknade vid 07 ca och då var det 17 gr. Cesar katt ville ut och pinka, men gjorde ett lappkast in igen.
Han blev så frustrerad över att inte kunna gå ut , så han gick lös på mattor och så satte han sig och skrek och tittade mig i ögonen. Såg ut som han tyckte de va mitt fel. Han fick sitta ett tag i köksfönstret och titta ut, sen ville han prova igen och då var han faktiskt ute ca 20 min.
Tack för de för nu blev de katt av han igen. Gosig som vanligt. Ja de är inte lätt att va katt heller.

I morgon kl. 9.30 ska jag vara på Onken och få min Herseptinbehandling igen. Alla värden är ju bra så de är bara att köra på.
En väninna som jobbar på ett annat älreboende i kommunen ska följa med mig in till Onken i morgon.
Hon har också tagit bort ett bröst, men behövde inte få cellgiftsbeh. Hon ska på nått återbesök efter sin operation i slutet av månaden, så hon ville med och kolla vart hon ska ta vägen då. Hon får ju va med mig på rummet när jag får min behandling, så då får hon se de också.
Efter besöket på USÖ ska vi göra stan ha vi sakt. Kolla kläder och annat onödigt. Blir nog inte så mycket spring om de ska va lika kallt i morgon som idag.

Må så gott alla. Tjingeling

RSS 2.0